Hilal Kaplan, Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef aldı

Hilal Kaplan, Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef aldı
Yandaş yazar Hilal Kaplan, Ekonomi Bakanı Şimşek'i hedef aldı. Bakan Şimşek'e atıfta bulunan Kaplan, "Ekonomi Bakanı'nın OHAL'in sürdürülmesini eleştirmekten daha önemli ve pozisyonlarıyla alakalı işleri yok mu?" dedi.

Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşe yazısında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi değerlendirdi ve Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'e yüklendi. 

Ekonomi Bakanı ve Bakan Yardımcısının sessizliğinden yakınan Kaplan, "15 Aralık ve sonrasındaki aylarda FED'in faiz artırımı kararını sürdürmesi, doların bir süre daha yükselme trendini sürdüreceği anlamına geliyorsa ve bu sadece ülkemizi değil, dünya ekonomisini etkileyen bir hadise ise, birileri dolar ucuzken sattırıp, pahalıyken bize satmak mı istiyor acaba?

Neden millî ekonomistler ve devlet yetkilileri halkı aydınlatacak bir açıklama dahi yapmıyorlar da ortalık sosyal medyada gündem oluşturan ne idüğü belirsiz hesaplara kalıyor?

Gelişmekte olan tüm para birimleri, şu anda dolar karşısında değer kaybediyor. Buna yönelik 'ekonomi iletişimini' yapması gerekenler, halkı bilgilendirip gündelik ekonomik hayatımıza kriz fısıltısı yaymak isteyenleri önlemesi gerekenler nerede?

Ekonomi uzmanlığı yere göğe sığdırılamayan Başbakan Yardımcımızın AB'yi övmek, Ekonomi Bakanı'nın OHAL'in sürdürülmesini eleştirmekten daha önemli ve pozisyonlarıyla alakalı işleri yok mu?

Kıt ekonomi bilgimle bana vazife olarak bu soruları sormak düşüyor. İlgililerin ve yetkililerin tatmin edici cevaplar vermesi ve artık algı yönetimini ellerine alması şart!" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler