Hillary neden dans ediyor?

Hillary Clinton; geçen akşam haberlerde gördüm, dans ediyordu. Ne yazık ki sonunu yakalamışım. Sadece Afrikalılarla dans ettiğini görebildim ama haberde onun bu becerisi övülüyordu, dinçliği ve neşesi de. Hillary neden dans ediyor diye düşündüm. Ortada neşelenecek ne var? Yoksa efkardan mı! (Buna şimdi kafayı dağıtmak diyorlar.) Mısır’ın, Libya’nın, Tunus’un sadece başkanlarını veya düzenlerini değiştirdiler. Suriye’ye saldırmalarıyla karşılarında dev gibi bir Avrasya müttefiki buldular. Yani, Nil’den Fırat’a kadar olan kapılar açılmadı. Esad da direncini sürdürüyor, Halep’i isyancılardan temizlemiş.

***

Bu becerikli(!) dışişleri bakanlarının neden hep kadın olduğunu merak ederim. Bu siyasi bir temele mi dayanıyor yoksa sosyo-antropolojik bir inceleme konusu mu? Amerikalı Albright’tan tutun da İngiliz Teatcher, bir zamanlar İsrail Dışişleri Bakanı olan Livni ve bizde bir ara Tansu Çiller...
Karşısında bir de Türk dünyası var
Hillary, karşısında Avrasya duvarını bulmakla kalmadı. Şimdi bir de Turan Kurultayı başladı. Macaristan’ın Bugac kasabasında 12 Ağustos’ta gerçekleştirilen İkinci Dünya Kurultayı ,Türkiye dahil 21 ülkenin katılımıyla 3 gün sürecek. Macaristan Turan Derneği’nce düzenlenen organizasyonun başkanı Türkolog ve Antropolog Andras Biro, eski Macar-Hun Türk kültürlerinin ayrıca doğudaki bozkır atlı göçebe kültürlerinin en büyük tanıtım gösterilerinin bu organizasyonda sunulduğunu söylüyor. Orta Asya Türk kökenli 200 otağ çadırının kurulduğu kurultayda, 350 süvari akıllara durgunluk veren savaş sanatlarını sergiledi. Türk kavimlerinin geleneksel özelliklerinin tanıtımının yapıldığı etkinliği yaklaşık 300.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Bir yanda Avrasya bir yanda güçlü bir Türk dünyası Hillary’nin işi zor.

***

Hillary, Türkiye’de sanırım dans edemeyecek. Öyle bir karşılandı ki; zavallının dans edecek hali kalmadı. İstanbul’da ve başka yerlerdeki protestolar yeteri kadar anlamlı bir karşılama oldu. Bu sefer dans ederse bilin ki efkardan ediyor.
Kadın bizi aptal mı sanıyor nedir? O itici Amerikan İngilizcesiyle bizi her türlü terörden, özellikle Suriye’deki terörden koruyacaklarını söyledi.
Peki neden Irak’taki terörden korumuyorlar? Neden PKK’nın yuvalandığı Kandil’e girmemizi önlüyorlar. Bu durumu özel bir yazı konusu yapmak istiyorum.

***

Başbakan bir muhalefet lideri gibi “terör yayılıyor” dedikten sonra Osman Pamukoğlu’na da ağır sözler söyledi. En dikkat çekici olan da şuydu:
“Generalmiş! General olsan ne yazar!”
Bunun üzerine ister istemez ben de “sen hiç general oldun mu” diye düşündüm.

Yazarın Diğer Yazıları