Polis kripto para sitesinde üretim yapan kişiyi arıyor: Soruşturma 5 milyon dolar içeriyor

Polis kripto para sitesinde üretim yapan kişiyi arıyor: Soruşturma 5 milyon dolar içeriyor
Hindistan'daki polisler Pune şehrinde yaşayan bir adamı kripto para sitesinde sahte Bitcoin üretip satan ve yaklaşık 220 Bitcoin dolandıran kişiyi arıyor. BitConnect Satish Kumbhani adlı siteyi kuran kişi 2016'dan beri onlarca kişiyi dolandırdığı iddia ediliyor.

BitConnect Satish Kumbhani adlı siteyi kuran ve adının Kumbhani olduğu düşünülen kişiyi Pune şehrindeki polisler farklı onlarca kişiyi toplam 220 Bitcoin''lik (4.7 milyon dolar) dolandırma suçundan arama kararı aldı.

Pune''dan bir avukat, sanığın kendisini 54 Bitcoin''lik orijinal yatırımını dolandırdığını iddia etti. Polise İlk Bilgi Raporunu (FIR) sunan ilk kişi bu avukat oldu. Yetkili makamlardan, yapılan şikayetin resmi bir soruşturma için temel gereklilikleri karşıladığının ilk doğrulamasından sonra İlk Bilgilendirme Raporu kapsamında dosyalama hazırladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen avukat, Kumbhani ve diğer altı kişiyi, 2016 ve 2021 yılları arasında farklı platformlara yeniden yatırdığı 166 BTC''nin getirilerini dolandırmakla suçladı.

Kumbhani, ABD yatırımcılarını içeren 2,4 milyar dolarlık bir Ponzi planında suçlandığından beri Şubat ayından bu yana kayıptır. Yasal bir dosyalamada, ABD makamları Kumbhani''nin muhtemelen nerede olduğu bilinmemekle birlikte Hindistan''dan kaybolduğunu belirtti.

Yetkililer konuyla ilgili açıklama yaptı:

“Kumbhani muhtemelen Hindistan''dan farklı bir yabancı ülkede bilinmeyen bir adrese taşındı. Kasım ayından bu yana Komisyon, Kumbhani''nin adresini bulmak için o ülkenin mali düzenleyici makamlarıyla istişarelerde bulunuyor. Ancak şu anda Kumbhani''nin yeri bilinmiyor" açıklaması yaptı.

Küresel olarak yatırımcıların BitConnect''in Bitconnect Coin (BCC) olarak adlandırılan açık kaynaklı, merkezi olmayan kripto para birimini satın almaya teşvik edildiğini belirtmekte fayda var. Daha sonra jetonları bir borç verme programı aracılığıyla Bitconnect''e ödünç vereceklerdi. Bunun karşılığında Bitconnect, otomatik ve kârlı ticaret yapmak için oluşturulan tescilli teknoloji çözümlerine yatırım yapacaktı. 

Ancak yetkililere göre, yatırımlar vaat edildiği gibi işlem görmedi, önceki yatırımcılara ödeme yapmaya yönlendirildi.

İlgili Haberler