Hollanda Ankara büyükelçisini geri çekti

Hollanda Ankara büyükelçisini geri çekti
Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki büyükelçisini resmi olarak çektiğini açıkladı.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'deki Hollanda Büyükelçisi'nin resmen çekildiği ve Türkiye'nin de Hollanda'ya yeni bir büyükelçi atamasına izin verilmeyeceği belirtildi.

​​Hollanda Dışişleri Bakanı'nın Twitter hesabından duyurduğu açıklamada, Türkiye ile ikili ilişkileri düzeltmek için yapılan müzakerelerden olumlu sonuç alınamadığından, Hollanda'nın Türkiye Büyükelçisi'ni resmen geri çağırdığı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'de bir Hollanda büyükelçisi olmadığı sürece Türkiye'nin de Hollanda'ya yeni bir büyükelçi atamasının kabul edilmeyeceği ifade edilerek, anlaşmazlığı çözmek için yapılan görüşmelerin 'durduğu' ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl 16 Nisan'da yapılan anayasa referandumu ve Hollanda'daki genel seçimler öncesinde iki ülke arasındaki ilişkiler Türk siyasetçilere vize verilmemesi nedeniyle gerilmişti. Hollanda, Türk yetkililerin bu ülkede yaşayan ve referandumda anayasa değişikliğine destek amacıyla oy kullanacak Türk vatandaşlarına yönelik toplantılara katılmasına izin vermemişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda ziyareti iptal edilirken, Rotterdam'a giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 'istenmeyen kişi' ilan edilerek, sınır dışı edilmişti.

İlgili Haberler