Hollanda’da mülteci krizi: Bakan’a saldırı

Hollanda’da mülteci krizi: Bakan’a saldırı
Oranje köyünde daha fazla mülteci istemeyen köylüler yolları bloke etti, ardından mültecilerin yerleştirilmesi konusunda israrcı olan Güvenlik ve Adalet Bakanı Dijkoff’a saldırarak tartakladı

Hollanda’nın Oranje köyünde daha fazla mülteci istemeyen köylüler, Güvenlik ve Adalet Bakanı yardımcısı Klaas Dijkoff’a saldırdı. Hükümetin, yerel yönetimlerin itirazına rağmen köy ve kasabalara mülteci yerleştirme kararı, gerilime yol açtı. Bakanlık bu çerçevede, ülkenin kuzeyinde bulunan Oranje köyüne 700 yeni mülteci yerleştirme kararı aldı. Güvenlik ve Adalet Bakanı Klaas Dijkoff, konuyla ilgili bir toplantı için Salı günü akşam Drenthe bölgesindeki Oranje köyüne gitti. Bakan, toplantıda yeni mülteci konusunda ısrarcı oldu.

Polis gönderildi

Toplantının ardından köylüler bakanın geçeceği yolu kapattı. Kendi istekleri dışında alınan karara tepki gösteren köylüler, bakanın aracını tekmelediler. Dijkoff’un tartaklanması üzerine şoför aracı köylülerin üzerine sürerek olay yerinden uzaklaştı. Olayın ardından bölgeye polis ekipleri gönderildi. Hükümetin, belediyelerin izni olmadan zorla mülteci yerleştirme kararı tepkiyle karşılanırken, yerel yönetimlerden sorumlu Kraliyet Komiseri ise öfkeli. Komiser, hükümetin kararının halk ile mültecileri karşı karşıya getirebileceği uyarısında bulundu.