Hollande, Ermeni sözcüsü gibi!..

Hollande, Ermeni sözcüsü gibi!..
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Müzakereler, demokratikleşme, hukuk devleti, özgürlük, kalkınma, modernizasyon gibi alanlarda bunları geliştirmek için ek enstrüman olabilir.

Hollande, Ermeni sözcüsü gibi!..

Onun için Fransa yeni fasılları açmak istiyor. Özellikle erkler ayrılığı, yargı bağımsızlığı gibi konularda fasıllar açmak istiyor. Sonuçta ne olacağını kestirmeden" dedi. Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında Galatasaray Üniversitesi'ne gelen Hollande öğrencilere hitap etti. Fransa'dan Türkiye'ye uzun zaman sonra gerçekleşen ziyarete değinen Hollande, "22 sene uzun gibi görülebilir ama ilişkilerin 16. yüzyıla dayanmasına bakarsak çok değil. Ben buraya zamanı tekrar kazanmaya geldim çünkü birlikte yapacak çok şeyimiz var" dedi.
Hollande, Türkiye'nin avantajları konusunda ise "Ekonomi diyeceğim ama gençliği. Son aylarda gördüğümüz, dinamik, beklentileri yüksek bir gençliğiniz var bu demokratik olgunluğun bir işareti" ifadelerini kullandı. Hollande, şunları söyledi: "Bu kadar samimi konuşmamıştık bunca yıldır birbirimizle. Bazen anlaşmazlıklar oldu, özellikle tarihle ilgili. Kendi tarihine bakmak her zaman zorunlu bir süreç. Bu sene 2014, katliamlar ve trajediler eksik olmayan 1. Dünya Savaşı'nı anacağız. Bu, hepimizi bu döneme tekrar bakmaya zorlayacak. 1915 olayları dahil. Fransa'nın duruşunu zaten biliyorsunuz. Fransa'da söylediğimden farklı bir şey söylemeyeceğim. Ama aynı zamanda herşey ile yüzleşmek gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü bu çabayı gösteren halk kendini büyütüyor, kendi gözünde ve diğerlerinin gözünde." Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sabah saatlerinde de TÜSİAD üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.