Hollywood yıldızı Lohan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti

Hollywood yıldızı Lohan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti
ABD'li ünlü oyuncu Lindsay Lohan, Sultanbeyli'de Suriyeliler için açılan hastane ile Suriyeli aileye misafir olan Lohan, sığınmacılara hediyeler verdi.

ABD'li ünlü oyuncu Lindsay Lohan, Gençlik ve spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ile Sultanbeyli'de Suriyeliler için açılan hastaneyi ziyaret etti.

Hastanedeki görüşmelerin ardından Suriyeli bir aileye misafir olan Lohan, sığınmacılara hediyeler verdi. Suriyeli sığınmacıların hikayelerini dinleyen Lohan, gözyaşlarına hakim olamadı. 

Lohan'a eşlik eden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Boynukalın, ünlü oyuncunun ziyaretine ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.

"Gördüklerinden çok etkilendi"

Sultanbeyli'de Suriyeli doktorların çalıştığı ve sadece mültecilere sağlık hizmeti veren hastaneyi ziyaret ettiklerini anlatan Boynukalın, şunları kaydetti:

"Bu görüşmenin ardından Lohan, 'Bir dahaki geldiğimde bu hastanede bir gün çalışmak istiyorum' dedi. Kendisinin verdiği bilgiye göre, bir hafta-10 gün içinde tekrar Türkiye'ye gelecek. Hastane ziyaretinin ardından Sultanbeyli'de bir eve gittik. Halepli, iki bacağından yaralı bir beyefendinin evine misafir olduk. Lohan bu beyefendinin hikayesini dinledi. Tabii çok acıklı bir hikayesi var, Halepli misafirimizin. Bu evin durumunu, adamın halini, ailelerin ne şartlarda yaşadığına gördü. Hikayeyi dinledi ve mutfağa girdi, çıktı ve hüngür hüngür ağlamaya başladı. Gördüklerinden çok etkilendi."


 

"Suriye meselesiyle ilgilenmesi önemli"

Görüşmelere hiçbir medya kuruluşunun çağrılmadığını ve olayın şova dönüşmemesi için azami derecede hassasiyet gösterildiği vurgulayan Boynukalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli olan bir Hollywood yıldızının meseleye ciddi ilgi göstererek ve devamlı olarak buraya gelerek konuyu dünya gündemine taşımak istemesidir. Zannederim kamplara gidip şov yapmadan meselenin altını doldurarak ve devamını sağlayarak gidecek. Ancak böyle bir şey etkili olur. Sonrasında bütün dünya yıldızlarına şunu deme imkanı ve fırsatı olabilir; 'Kardeşim, ben bunların yetimlerini, öksüzlerini, yaralılarını, hastalarını, ailelerini gördüm ve hikayelerini dinledim. Türkiye'nin bu insanlar için neler yaptıklarını gördüm.' Aslında bütün dünyanın bu meselede gözlerini nasıl kapattıklarını biliyoruz. Dünyanın Suriye konusunda gözlerini açması için artık sanatçıları, yıldızları, buraya davet etme hakkı olur. Tabii tüm görüşlerinden sonra bir basın toplantısı yaparak çalışmaları hakkında dünya kamuoyunu bilgilendirirse işte o zaman çok büyük bir anlamı olur" ifadelerini kullandı.