Hong Kong'taki Doğu Türkistan eylemine skandal müdahale

Hong Kong'taki Doğu Türkistan eylemine skandal müdahale
Hong Kong'ta Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı baskı ve işkenceyi protesto eden gruba, polis çok sert müdahale etti.

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde hükümet karşıtı göstericiler, bu kez, Pekin yönetiminin Uygur Türklerinin çoğunlukta olduğu Doğu Türkistan'daki politikalarına tepki göstermek için toplandı.

Radio Television Hong Kong’un (RTHK) haberine göre, göstericiler öğleden sonra Hong Kong’da yerel hükümet binalarının bulunduğu Central bölgesinde toplandı.

2019-aralik2-20191222-2-39968526-50584268.jpg

Yaklaşık bin kişilik protestocu grubu Çin bayrağını indirirken, polisle göstericiler arasında arbede yaşandı, polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Uygurlara destek çağrısı yapan göstericiler maske taktı, posterler taşıdı ve slogan attı.

hong.PNG

Tse soyadlı bir gösterici, "Onlar toplumu yeniden eğitmeye çalışıyorlar. İnsanları ülkeyi sevmeye zorluyorlar. Eminim bu burada da (Hong Kong’da) yapılacak." dedi.

Frank adlı bir başka protestocu da "Müslüman, Hristiyan ya da hangi dinden olursanız olun, Sincan eyaletinde şu an yapılan insan hakları ihlallerine karşı açıkça konuşmalısınız." dedi.

MESUT ÖZİL'E DE DESTEK VERDİLER

Protestocular, Çin’in Uygur Türklerine yönelik politikalarını eleştiren, Arsenal’de oynayan Türk asıllı futbolcu Mesut Özil’e de destek verdi.

Arsenalli futbolcu Mesut Özil’in Twitter üzerinden Çin’i eleştiren paylaşımları sonrası Çin Merkez Televizyonu (CCTV) Arsenal’in maçını yayımlamamıştı.