“Horasan” örgütü ABD’nin uydurması

“Horasan” örgütü ABD’nin uydurması
Obama yönetiminin, başka bir Müslüman ülkeyi bombalamak için propaganda ve meşru zemin oluşturmak adına bu örgütü ortaya çıkardığı belirtildi

“IŞİD’den beter” diye ilan edilen Horasan adlı örgüt Amerikan yönetiminin uydurması çıktı. Tam da ABD’nin IŞİD’i vurmaya hazırlandığı günlerde ortaya çıkarılan hayali örgütün foyasını, casuslukla suçlanan eski Ulusal Güvenlik NSA analisti Edward Snowden’in sızdırdığı belgeleri yayınlayarak ABD’nin sırlarını ortaya döken gazeteci olarak ünlenen Glenn Greenwald ortaya çıkardı. Diken’in aktardığı ve Greenwald’in, Murtaza Hüseyin ile birlikte kaleme aldığı haber yorumda ilk günden itibaren Horasan’a ilişkin tüm söylenen ve yazılanlar didik didik edildi. Böyle bir örgütün var olmadığı ortaya çıktı. “Sahte bir terör tehdidinin anatomisi” başlıklı haber yorumda örneklerle, Örgütün varlığını kabul eden kimi hükümet yetkilisi ve medya önde gelenlerinin bile artık Horasan’dan söz etmez olduğuna dikkat çekildi. Haber yorumun sonuç bölümünde şu görüşlere yer verildi: “Tam da biz bu makaleyi bitirmeye yaklaşmışken eski terörle mücadele savcılarından Andrew McCarthy, örgütün uydurma olduğunu yazdı. Horasan adını daha önce duymamıştınız. Çünkü öyle bir örgüt yok diyor McCarthy. Olup bitenlerin hiç yabancısı değiliz. Obama yönetimine, bir başka Müslüman ülkeyi bombalamak için propaganda malzemesi ve meşru zemin lazımdı. IŞİD’in baş kesme videoları bir infial yarattıysa da uzun sürecek bir savaş için yeterli değildi.” 

İşbirlikçi medya
Greenwald ve Hüseyin, tüm bu süreçte ABD medyasının da yönetimle işbirliği yaptığını dile getirdi. Haber şöyle devam ediyor: “Hal böyle olunca oturup daha önce hiç adı duyulmamış, yeni bir örgüt attılar ortaya. Medya, eline verilen metni dolaşıma soktu: Bu yeni örgüt, gedikli teröristlerden oluşuyordu ve ABD’ye karşı her an harekete geçebilirdi. 11 Eylül’dekilerden bile daha koordineli ve geniş çaplı saldırılar düzenleyebilecek bir güçteydi. Ancak bunun, yönetim ile medyanın ortaklaşa giriştiği propaganda kampanyası olduğu anlaşıldı.