Horoz değil sabır gerek

Bursaspor ve Beşiktaş galibiyetleri yetmezmiş gibi, Fenerbahçe ve G.saray’ın kötü sonuçları da buna eklenince, Trabzon sokaklarında “Bu sene şampiyonuz” en çok duyduğumuz söz haline geldi. Biz her ne kadar “Ben bu sözü 30 yıldır işitiyorum. Hem de bırakın şimdi ilk 2haftadaki galibiyeti, Trabzon, 14. sırada iken bile söyleniyordu, hemde teknik direktör tarafından. ancak ortada resmi bir şampiyonluk yok” desem de, geçmişi kolay unutan bir toplum haline geldiğimiz için gerçeklere kulak asılmıyor.

*  *  *

Ama bu kez bir fark var. o da Teknik Direktör Şota.. Herkesin ardından ayaklarının yerden kesildiği bir “2 galibiyetle bayram yaşanmaz” diyerek, sezonun uzun bir maraton olduğunu söyleyerek, 9 puan farka rağmen öyle veya böyle Trabzonspor’un şampiyon olamadığını adeta hatırlatıyor. o nedenle sabırsızlık edip, “Erken öten horozun başını keserler” atasözünü kenara koymadan, ligin ilk haftasında yaşanan ve çok kişi tarafından da sürpriz olarak nitelenen sonucu alan takımları da yabana atmadan hesabı uzun soluklu olarak yapmak gerekiyor.

* * * 

Uzun soluğun en önemli argümanlarından biri hiç şüphesiz sabırdır. Yani genelde Karadenizli’de, ille de Trabzonspor seyircisinde pek bulunmayan sabır.. Yıldız futbolculara kötü oynama hakkı tanımayan, hata yapana (ille de yerli olursa) anında “yuhları” gönderen, maçın 90 ve artılarla oynandığını bir türlü anlayamayan sabırsız taraftarın 12. adam olarak takıma katkısı değil, zararı vardır. Geçmişte de bunun kanıtı çoktur. “Şampiyon Trabzonspor” hedefi için seyirci adına tek doğru, herkesin taraftarlık vazifesini yerine getirerek maçları izlemesidir. oysa, Bursa maçındaki gibi,”en kötü” şekliyle ortalıkta gezinen Erkan ile 3 puana ulaştığını, aynı oyuncunun Beşiktaş’a attığı golle de galibiyeti getirdiğini unutmadan, asların maçın kaderini her an değiştiribilecek oyuncular olduğunu da eklerseler “bu sene şampiyonuz” iddiasına en büyük
katkıyı yapmış olurlar. sonuç itibariyle, Trabzon sezona iyi başlamıştır. İnşallah “Bir iş nasıl başlar ise öyle gider” sözü gerçekleşir de, Trabzonspor şampiyon olur.

Yazarın Diğer Yazıları