SGK uzmanından erken emeklilik formülü! Bunu yapan 2.5 milyon kişi hemen emekli olabilir

SGK uzmanından erken emeklilik formülü! Bunu yapan 2.5 milyon kişi hemen emekli olabilir
SGK uzmanı Özgür Erdursun, erken emeklilik formülünü arayan vatandaşlara bu formülü açıkladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında, ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesine dayanan kişiler için emeklilik şartları değiştirilmiş ve yaş şartı ortadan kaldırılmıştı. Bu durum, EYT kapsamına giren bireylerin emeklilik başvurularını Mart ayından itibaren yapabilecekleri ve bu kişilerin emeklilik sürecinin başladığı anlamına gelmektedir. Aynı süreçte, EYT kapsamına girmeyen kişiler kademeli emeklilik hakları için mücadele ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2.5 milyon kişinin EYT kapsamı altında emekli olabileceğini ifade etti.

2,5 MİLYON KİŞİ DAHA EYT İLE EMEKLİ OLACAK!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yaptığı açıklamada, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamına giren fakat hala emekli olamayan veya olmayan yaklaşık 2.5 milyon kişinin bulunduğunu belirtti.

Erdursun, bu gruptaki kişilerin büyük bir kısmının prim gün sayısı eksik olanlar, Sosyal Sigortalar Kurumu'nda (SSK) gün sayısı yeterli olmasına rağmen 1260 gün kuralına takılanlar, Bağ-Kur'a geçiş yapanlar, ortağı olduğu şirkette yanlışlıkla sigortalı olanlar ve düşük emekli aylığı nedeniyle memur aylığını kaybetmemek için emeklilik başvurusunda bulunmayanlar şeklinde çeşitli durumlar olduğunu ifade etti.

EYT İLE EMEKLİ OLMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER...

Erdursun yaptığı açıklamasında "Özellikle kadınlarda işe başlama tarihi 08.09.1999 öncesi olup çok az prim günü olanlar var, prim gün sayısı az olanlar kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşında SSK’dan 3600 günle emekli olabilecek" diyerek eksik prim günü nedeni ile bekleyen çok kişi olduğunu ifade etti.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar