Hükkümetten petrolden sonra bor çıkışı

Hükkümetten petrolden sonra bor çıkışı
24 Haziran seçimlerinin yaklaşırken sandıklarda beklediğini bulamayan AKP'de seçim tedirginliği devam ediyor. Maaşlar imar ve benzeri konularda çıkışlarıyla dikkat çeken hükümetten, petrolden sonra bu kez de bor çıkışı geldi.

24 Haziran seçimlerine doğru anketlerden beklediği sonuçları alamayan hükümette panik devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanında petrol aranacağını ve bir petrol seferberliğinin başlayacağını açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, şimdi de bor madeni açıklamasında bulundu.

'Yeni Bor Stratejisi Tanıtımı ve Teknoloji Transferi Mutabakatı İmza Töreni'nde konuştu.

"Bu hedeflerin en büyük ayaklarından birisi, Türkiye’nin rüyası haline dönüşen bugün açıklayacağımız konu. Bor konusuyla ilgili milletimizi sevindirecek önemli bir müjde vereceğimizi ifade ettim. Mayıs ayı itibariyle görüşmeler neticesinde son noktaya getirdiğimiz açıklamayı gerçekleştiriyoruz.

İki firma protokol imzalayacak. Bununla yüksek teknoloji bor karbür tesisini kuruyoruz. Balıkesir’de inşallah, yüksek teknoloji bor karbür tesisini kuruyoruz. 

Mart’ta nükleer ile alakalı, enerjinin bir çok alanında, sondajda olduğu gibi bugün borda da on yıllardır konuşulan çok tarihi bir adımı atıyoruz.

Türkiye’ye sözde vaatlerde bulunanların, hele de seçim beyannamelerinde baktım şöyle bir. Bir çoğunda bor hiç geçmiyor, geçenlerde de internetten copy paste yapıştır… Kalıplaşmış cümlelerle geçmiş. Biz konuşmuyoruz birileri konuşuyor, biz yapıyoruz, yapmak zorundayız. Milletimizin kendi değerlerine kimlerin sahip çıktığının, kimlerin üretip, kimlerin yıktığının, kimlerin lak lak ile uğraştığını hepimiz görüyoruz. Türkiye’nin yolu teknoloji yolu."

İlgili Haberler