Hükümete yakın gazeteci “erken seçim lobisi” demişti!

Hükümete yakın gazeteci “erken seçim lobisi” demişti!
Ak Parti’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdülkadir Selvi, erken seçim tartışmalarına ilişkin 4 Nisan’da yazdığı yazıda “Hem Erdoğan hem Bahçeli, erken seçim lobisinin umutlarını boşa çıkardı” ifadelerini kullanmıştı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, 4 Nisan 2018 tarihinde kaleme aldığı “Erken seçim lobisi ve Putin ziyareti” başlıklı yazısında İYİ Parti’nin ‘erken seçim olacak’ iddialarına karşı çıkmıştı.

“Erken seçim tezlerinden birini de İYİ Parti oluşturuyordu” diyen Selvi, “Bahçeli’nin İYİ Parti’nin seçimlere katılmasını önleyecek bir tarihte erken seçim kararı alacağını savunuyorlardı. Hem Erdoğan hem Bahçeli, erken seçim lobisinin umutlarını boşa çıkardı” ifadelerini kullanmıştı.

Bu yazının ardından 13 gün sonra MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar sabırla dayanması mümkün değildir" diyerek, hükümete erken seçim çağrısında bulundu.

Selvi’nin, “Erken seçim lobisi ve Putin ziyareti” başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

Rusya Devlet Başkanı Putin’in uçağının Ankara’ya inmesinin beklendiği saatlerdi, Başbakan Binali Yıldırım MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Görüşme kararı MYK’da alınmıştı ama son anda açıklanan kulisler bir anda hareketlendi.

Binali Yıldırım - Devlet Bahçeli görüşmesi gerçekleşene kadar ayaküstü onlarca senaryo yazıldı. Kimi erken seçimi ilan etti, kimi Menbiç’e girmek üzere olduğumuzu savundu. En mütevazısı Sincar’a harekât yapılacağını söyledi.

Baş başa gerçekleşen görüşmeden sonra Başbakan, “Telaş etmeye gerek yok. Nezaket ziyaretiydi” dedi. Tüm senaryolar boşa mı çıktı?

Tam da öyle değil. Çünkü 45 dakika süren görüşmede Başbakan, Afrin’deki son durum, Suriye’deki gelişmeler ve Sincar’la ilgili MHP Lideri’ne bilgi verdi. Görüşmede her şey vardı ama en çok merak edilen konu yoktu. Erken seçim gündeme gelmedi.

Zaten görüşmeden kısa bir süre önce MHP grubunda konuşan Bahçeli, “Zamanında yapılan, yapılması gereken seçimlerle Türkiye nefes alacak, önünü görecektir” demişti.

Ankara’da güçlü bir erken seçim lobisi var. Önceleri umutlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlamışlardı. Yerel seçimlerde AK Parti’nin oyunun düştüğünü belirterek, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin öne çekilmesi gerektiğini savunuyorlardı. Erdoğan bu senaryolara prim vermeyip, ”Seçimler zamanında yapılacak” diye kestirip atınca gözlerini Bahçeli’ye çevirmişlerdi. Bahçeli’nin Ecevit ve Yılmaz’la koalisyon ortağı olduğu sırada sürpriz bir şekilde 3 Kasım 2002 seçimlerine gidilmesi kararını hatırlatıp, ”Bahçeli, sonbaharda seçim kararı alabilir” diyorlardı. Erken seçim tezlerinden birini de İYİ Parti oluşturuyordu. Bahçeli’nin İYİ Parti’nin seçimlere katılmasını önleyecek bir tarihte erken seçim kararı alacağını savunuyorlardı. Hem Erdoğan hem Bahçeli, erken seçim lobisinin umutlarını boşa çıkardı.”


 

İlgili Haberler