Hükümette eğitim çatlağı!

Hükümette eğitim çatlağı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğitim yılı açılışında yaptığı, "Eğitimde tarihi değişikliklere hazırlanıyoruz" açıklamalarının ardından bir açıklamada Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan geldi. Selçuk "Eğitimde ani sistem değişikliği artık yok" ifadelerini kullandı.

2019 eğitim-öğretim yılı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan“Yeni eğitim-öğretim yılında da, günün ihtiyaçlarını, gelişen teknolojileri ve milletimizin beklentilerini göz önünde bulundurarak, bu alandaki reformlarımızı aralıksız sürdüreceğiz” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından, Şanlıurfa'da bir okulu ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir öğrencinin sistem değişikliği istemediğini belirtmesi üzerine, "Ani sistem değişikliği artık yok. Söz ani fren de yok, ani gaz da yok, tamam. Siz şimdi böyle liseye başladınız ya liseyi de böyle bitireceksiniz inşallah" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de artık yeni Mustafa Kemallere, Aziz Sancarlara ve Kazancı Bedihlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Selçuk, yeni nesil öğrencilerin eğitimin yanı sıra sanattan spora kadar farklı branşlarda da kendilerini geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

Her öğrencinin bir cevher olduğuna işaret eden Selçuk, cevherlerin de öğretmen ve ailelerin katkısıyla mücevhere dönüşeceğine inandığını söyledi.

Öğrencilerin Türkiye'nin hedeflerine hizmet etmesi gerektiğini anlatan Selçuk, "Türkiye'nin eğitimini düzene sokarsak işimiz bitmiş olmayacak, bizim işimiz asıl o zaman başlayacak. Bizim derdimiz kendi kendimizle yarışmak değil, bizim derdimiz dünya ile yarışmaktır. Asıl meselemiz dünyadaki büyük güçlerle rekabet ederek bu durumu sürdürülebilir hale getirmektir. Bunun için sizlere ve öğretmenlerimize güveniyoruz. Bu hedef sizin omuzlarınızda yükselecektir. İnsanın değeri ve eğitilmesiyle biz bu dünyada iz bırakabiliyoruz. Sizler bu tesislerin hakkını verirseniz içinizden birçok değerler çıkacaktır" diye konuştu.

İlgili Haberler