Hulusi Akar: Çok acı travmadan zirveye

Türk Ordusu'nun komutanı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar 15 Temmuz günü kuşku yok ki çok büyük bir travma yaşadı.

Ordumuzun komutanları yakın hizmetindeki askerlere "evladım" diye hitap ederler. Düşünebiliyor musunuz evladınız size ve vatana ihanet ediyor?

Bunun Akar Paşa'nın yüreğindeki acıyı ve yıkıntıyı çok iyi hissediyorum.

İhanet eden sadece O vatan haini evlat mı? Hayır.

Genelkurmay karargâhındaki bazı vatan haini generaller ve subaylar da bu ihanetin öncülüğünü yaptılar.

Türk Ordusu'nun komutanını derdest ettiler.

Bu büyük ihanet ordumuzun komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ı nasıl olumsuz etkilemiştir düşünebiliyor musunuz?

O an düşündüklerini hissedebilir misiniz?

Sivil vatandaşlara ateş ettiren, Meclis'i bombalatan, Cumhurbaşkanını öldürmeye giden, MİT'i ateş altına alan, TRT'yi basan Fethullah Gülen'in emrine giren ve demokrasimize kast eden askerlerin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'da nasıl bir travma yarattığını anlayabilir misiniz?

Tuğgeneral olarak 1998-2000 yılları arasında görev yaptığı Tunceli/Hozat'ta İç Güvenlik Tugay Komutanlığındaki başarıları nedeniyle Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilen Hulusi Akar'ın yaşadığı acıyı kendisini yakından tanıdığım için tahmin edebiliyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası ve Şeref Madalyasıyla ödüllendirilen eğitim yılları hariç tam 43 yıldır ordumuza, devletimize ve milletimize hizmet eden 15 Temmuz'da vatana ihaneti yaşayan Hulusi Akar'ın üzüntüsünü kelimelerle anlatmak mümkün değildir.

Yıllarca büyük bir gizlilik içinde ordumuza sızan ve benliklerini kahpe FETÖ'ye teslim edip, vatana ihanet edenler 15 Temmuz'da giriştikleri darbe girişiminde hüsrana uğradılar.

Ordumuz yaşadığı büyük travmadan 40 gün sonra Orgeneral Hulusi Akar komutasında sınır ötesi çok başarılı bir askeri harekâta imza attı.

Suriye topraklarındaki IŞİD harekâtı her türlü takdire şayandır.

Büyük bir travma yaşayan Akar Paşa'nın yeniden doğuşu Türk Ordusu, devleti ve milleti için büyük şanstır.

Yazarın Diğer Yazıları