İBB Meclisi'nde vakıf tartışması

İBB Meclisi'nde vakıf tartışması
İBB Başkanı İmamoğlu’nun iktidara yakın vakıflara yapılan yardımları kesmesine AKP’lilerden tepki geldi. AKP’li Meclis Üyesi Kalaycı, “Bu vakıflar AKP tarafından kuruldu. Bu vakıflar sizin protokolünüzle yıkılacak mı sandınız?” dedi.

İBB Meclisi’nin Eylül ayı toplantısına vakıf tartışmaları damgasını vurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iktidara yakın vakıfların belediye kaynaklarını kesmesi ve TÜRGEV ve TÜGVA ile yapılan protokollerin iptal edilmesine AKP’liler yoğun tepki gösterdi. AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ömer Faruk Kalaycı, İmamoğlu’na tepki göstererek “Bu vakıflar AKP tarafından kuruldu. Bu vakıflar sizin protokolünüzle yıkılacak mı sandınız? Sizin vermediğiniz desteği bizim insanlarımız hiç şüpheniz olmasın verecekler” ifadelerini kullandı.

Söz alan AKP’li Ömer Faruk Kalaycı şunları kaydetti:

"Henüz görev sürenizin başındayken sizi dostane şekilde uyarmak isteriz. Vakıflar bizim kültürümüzün yüz akıdır. Vakıflarla kavga ederek hiçbir yere varamazsınız. Bu vakıflar AKP tarafından kuruldu. Bu vakıflar sizin protokolünüzle yıkılacak mı sandınız? Sizin vermediğiniz desteği bizim insanlarımız hiç şüpheniz olmasın verecekler. Bizim insanlarımızın öğrenci okutma hassasiyeti AKP ile başlamadı, sizinle de bitmez. Vakıflarımız her türlü baskıya rağmen varlıklarını sürdürdüler, bundan sonra da size rağmen devam edecekler. Ne yapmış bu dernek ve vakıflar?"

İmamoğlu, AKP'li Kalaycı'ya, "Devletin vakıf protokolünü belirleyecek yüzlerce saygın vakıf vardır. Biz eşit davranacağız, üç beş kuruma bel bağlamayacağız" diye yanıt verdi.

İmamoğlu, ardından da kendisini adaletli olmamakla eleştiren Tevfik Göksu’ya, "Siz burada belediye başkanının yönettiği bir meclise tanık olmadınız. Bunu anlıyorum, kendinize ait meclisleri gözünüzün önüne getirin. ‘Kibir’ ve ‘hayatın yalan’ ifadeleri bana yönelikti. Keşke konuşmayı yapanın elini sıkacağınıza kendisini uyarsaydınız” yanıtını verdi.

AKP'Lİ TUNCER'DEN İMAMOĞLU'NA ‘TATİL GÖNDERMESİ

AKP İBB Meclis üyesi Yavuz Selim Tuncer de ihtiyaç fazlası araçlarla ilgili olarak İmamoğlu'na yönelik olarak şunları kaydetti:

"5 Mayıs 2019 günü burada yaptığım bir konuşmadan dolayı Akşener beni mahkemeye vermiştir. Biz kendisi ile mahkemede hesaplaşacağız. Öncelikle yaz tatilinde tatil size yakışıyor başkanım ama biz de öyle bir lüks teknede olsaydık eminim bize de yakışırdı. Ama imkânlardan dolayı olmadı. 1700 araçla başladınız, 1300 araca indiniz, 700 araçla nihayetlendirdiniz. Ben oraya gittim, şunu tavsiye ediyorum, girişlere birkaç tane de itfaiye aracı koysaydınız, ortaya da bir tane metro daha güzel bir algı yapmış olurdunuz. Bundan dolayı hiçbir mağduriyet yaşanmadığını söylediniz. Ümraniye’de Ayşe Gülşen 90 yaşında ve kalça kırığı var. Sizin keyfi uygulamasından dolayı hastaneye gidemedi. Çok değerli CHP Grubu Başkan Vekiliniz buradan söyledi, israf haramdır. İsraf yapanın Allah belasını verin. İsraf var diye bunu bir algı operasyonu olarak hizmet araçlarını Yenikapı’ya götürenlerin de Allah belasını versin. Buradan sizi engellilere şikâyet ediyorum.

Üçer tane araç bildirin dediniz, sizi hem engellilere hem 1800 tane basın mensubuna, 3 bine yakın gazi ve şehit yakınlarına şikâyet ediyorum. Bizim verdiğimiz araçlar bunlardır. Bu araçlar park alanlarında ilk 8 saat ücretsiz sonra ücretli kalıyor. Burada da algı operasyonu yapıyorsunuz. Seçimlerde 75 bin öğrenciye bursu konuştunuz, ne oldu? Destek paketine ne oldu?"