İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan iddialara yanıt geldi: "Soylu 557 dedi havuz medyası sayıyı 7'ye düşürdü"

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan iddialara yanıt geldi: "Soylu 557 dedi havuz medyası sayıyı 7'ye düşürdü"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'ye alınan 557 kişinin terör örgütü bağlantısı olduğunu duyurmasının ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan Süleyman Soylu'nun iddialarına yanıt geldi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun gündeme getirdiği ''belediyede terör örgütü ile ilişkili çalışanlar'' iddiasına yönelik olarak açıklama yaptı. Ongun, mesajında "Emniyet birimlerince herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU''NUN İDDİALARINA MURAT ONGUN''DAN YANIT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabı üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun gündeme getirdiği iddialara cevap verdi.

Ongun paylaşımında “İBB’de 557 terör örgütleriyle ilişkili çalışan var” dendi. Havuz medyası bugün sayıyı 7’ye indirdi. İncelemede 3’ü mevsimlik olmak üzere çalışanların hiçbirinin işe girişte adli sicil kaydına rastlanmadı. Bu konuda Emniyet birimlerince de herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı" dedi.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM''deki bütçe görüşmeleri sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne yapılan personel alımları ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Bakan Soylu, CHP''li Ekrem İmamoğlu''nun İBB Başkanı olmasının ardından belediyeye 33 bin kişi alındığını, bunun 12 bininin güvenlik kayıtlarına bakıldığını, 557 kişinin PKK, DHKP-C, MLKP gibi örgütlerle bağlantılı olduğunu söyledi.

İMAMOĞLU''NDAN SOYLU''YA YANIT

Salı günü bütçe görüşmelerine Meclis’i birbirine katan ve seri iftiralar sıralayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, İBB Başkanı Ekrem imamoğlu’ndan yanıt geldi. İmamoğlu, “İBB’de teröristler çalışıyor” uydurmasında bulunan Soylu için, “Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş Sayın Bakan’la ilgili bir analiz yapsınlar” dedi.

İlgili Haberler