İBB'den o tarikata özel imar

İBB'den o tarikata özel imar
İstanbul Bağcılar’da Nakşibendi tarikatına bağlı Hulusi Efendi Vakfı’na ait arazinin imar durumu özelleştirildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Bağcılar Bağlar Mahallesi'ndeki 2 bin metrekarelik parsel 11 Mart 2016 tarihinde Es-Seyid Osman Hulusi Efendi Vakfı'nın mülkiyetine geçti. Daha önce Bağcılar Belediyesi'ne ait olan parsel, takas karşılığında vakfa verildi.

Parsel planlarda ‘Sosyal ve Kültürel Tesis Alanları’ olarak gözüküyordu. Vakıf, arazinin imarının ‘Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanına alınması’ talebinde bulundu. Talep üzerine 13 Ocak 2017 tarihinde üst ölçekli plan İBB Meclisi'nde değiştirildi. Plan için hazırlanan raporda İBB'nin kendi birimleri dikkat çekici uyarılarda bulunmuştu. Planlama Müdürlüğü ‘özel’ ibaresinin eklenmesinin kamu kullanımı yerine özel kullanıma olanak tanıyacağına dikkat çekmişti.

12 Aralık 2017 tarihinde de alt ölçekli plan İBB Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilerek planlama süreci tamamlandı. Karara tepki gösteren CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “Kamu alanının özel alana alınmasını doğru bulmuyoruz. Bu vakıf size yakın olmasa kamu alanını özelleştirmezdiniz” dedi.

İlgili Haberler