Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

İbrahim Okur, Nurullah Çetin ve Oğuzhan Akyener...

Efendim, yazarlarımızı ve ürünleri olan kitapları epey zamandır ihmal ettik... İhmal ettik; çünkü, haftalardır köşemizde, güzel ülkemiz Türkiye'nin sıkıntılarını dile getirmeye çalıştık. Hâlâ da tadımız-tuzumuz yok. Açıkçası, bu eşsiz vatan örselenirken, erdemli milletimiz 'yangın' içindeyken, kitaplardan söz etmek istemedim. Kitaplardan nasıl olsa söz ederiz; ama yaşanan zamanı öteleyemeyiz... Ülkemiz hâlâ durulmuş değil. Fakat yine de bu hafta siz sevgili okuyucularıma, kitaplardan söz edeceğim.

Öncelikle ifade etmeliyim ki; harika kitaplarıyla insanları bilgilendiren, ruh dünyasını besleyen; dolayısıyla insanı güçlü kılan -ülkemdeki ve dünyadaki- tüm yazarlara en içten saygılarımı sunuyorum.

İbrahim Okur... Bilgi aktarımına özen gösteren, bilginin kaynağını titizlikle belirten ve o kaynağı da sorgulayabilen çok değerli yazarlarımızdan birisi. O, gerçekten bilgiye kanat takanlardan. Her biri muhteşem bilgi yükü taşıyan, 22 eserin sahibi. 22. eserinin adı "ALTIN". "Boyasını Kazıyınca" da olduğu gibi ALTIN'ı da, zevkle okudum. Biliyorsunuz; yazarlık, gazetecilik yaşamımda, okuyucularıma kitapları tanıtırken, kitapların 'arka kapak' yazılarından hiç söz etmedim. Çünkü o bir kolaycılıktır. Ben kitabın her sayfasını -isterse bin sayfa olsun- okuduktan sonra, o kitap hakkındaki düşüncelerimi anlatırım. Nitekim 578 sayfalık ALTIN'ı da okudum. İyi ki okudum. Çünkü her sayfasında bilmediğim pek çok konuyla karşılaştım. Sözgelimi 170. sayfada "Sümerlerle Sakaların akrabalık bağları" gibi... 228. sayfada "Etrüsklerin yazmış oldukları tarihlerin Roma'ya maledilmiş olması" da çok ilginç... Kitap, tümüyle tarihin dehlizlerinde gezmiyor; günümüzü de anlatıyor. Sözgelimi, 485. sayfada, günümüzdeki ABD, Avrupa Birliği ve Çin arasındaki 'para' savaşlarını dile getiriyor. Büyük boy 578 sayfalık kitapta kuşe kâğıtta renkli 145 resim var. Yazar kullandığı kaynağı, hangi sayfada kaç kez değerlendirdiğini de belirtiyor. Bu kaynakların toplamı 763... Sayın İbrahim Okur'u bu çalışmasından dolayı kutluyorum. Sevgili okuyucum bu görkemli esere şu adreslerden ulaşabilirsiniz: e.posta: bilgi@ibrahimokur.com, www.ibrahimokur.com.

Bir diğer üretici yazarlarımızdan birisi de Prof. Dr. Sayın Nurullah Çetin...  Elimde üç kitabı var. "Türk'e Oryantalist Kuşatma", "Mankurtluk Külahı" ve "İstiklal Marşımızı Anlamak"... Türk'e Oryantalist Kuşatma'yı bu ülkenin tüm okumuşları kesinlikle elde etmelidir. Sayın Çetin, Oryantalizmi çok güzel tanımlıyor. "Oryantalizm, genel anlamda Batı emperyalizminin işini kolaylaştırmak için yapılan bilimsel, kültürel, sanatsal ve siyasi çalışmaların genel adıdır." diyor ki, bu tanım çok doğrudur. Fakat bu kitapta beni en çok etkileyen, Piyer Loti'nin bizleri, özellikle kadınlarımızı aşağılamasıdır. Nitekim onun bir ajan olduğunu da öğreniyoruz. Ve "Erol Göka'nın Göçebe Oryantalist Ruhu" bölümü özellikle okunmalı. Yazarın, bilgiyi paylaştığı 163 öğrencisinin adını eserinin baş sayfaya koyma inceliği de çok ilginç. Kitaba ncetin64@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Sayın Çetin'in "Mankurtluk Külahı" adlı eseri özellikle gençlerimizin okumasını dilediğim bir çalışma. Mankurtluğu bir cümlede şöyle tanımlıyor yazar: "Mankurt, öz köküne yabancılaşan bir mankafadır". Bu esere ncetin64@hotmail.com e.postasından erişebilirsiniz. Sayın Çetin'in "İstiklâl Marşı'nı Anlamak" başlıklı kitabına da 0312 359 41 13 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Bir diğer genç yazarımız ise Oğuzhan Akyener... Kitabının adı: "Peygamber Ordusunda Askerlik..." Bu eserde, Askere giden Afşin'in orduda yaşadıkları ve gözlemledikleri anlatılıyor. Kitap, askerlik yaşantısını doğal bir anlatımla sunuyor. Bana ilginç gelen ise Sayın Nurullah Çetin gibi, Sayın Akyener de eserinin ilk sayfasına "164" öğrenci ve dostlarının adını yazmış olması... Kitaba 0532 509 70 20 numaralı telefondan erişebilirsiniz.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları