İç güvenlik harekatı!

İç güvenlik harekatı!
İktidarın çıkardığı yasayla yetkileri artırılan polis ilk provayı Ankara’da yaptı. Hak arayan eğitimcileri “makul şüpheli” sayıp hem gazladı hem suladı...

Ankara savaş alanına döndü, 100 gözaltı!

Hak aramak adına sokağa çıkanları “makul şüpheli” olarak gören polis dün de Ankara’da eğitimcileri biber gazına boğdu. Çıkan arbedede yaralananlar oldu

Ankara’da 17 Aralık sürecini protesto eden ve Yatağan’da başlatılan “Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü” ne destek veren Eğitim İş Sendikası üyeleri Tandoğan Meydanı’nda toplandı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan sendika üyelerine tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Çıkan arbedede yaralananlar oldu. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ve 100’den fazla sendika üyesi gözaltına alındı. Eğitim-İş tarafından yapılan açıklamada Genel Başkan Veli Demir’in gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Polis yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle yolu kapatarak biber gazı ve TOMA ile müdahale etti” denildi.
Çoluk çocuk demedi
Bu arada gözaltına alınanlar arasında bulunup sağlık kontrolünden geçirilen ve emniyette ifade için tutulan Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık ise şunları söyledi: “Antalya’dan iki otobüsle Tandoğan Meydanı’nda dün sabah saat 10.30 sıralarında ulaştık. Polis hiçbir uyarıda bulunmadan TOMA’larla ve gaz bombalarıyla üerimize saldırdı. Grubu tepeden tırnağa ıslattı. Yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden hepimizi ıslattı. Ramazan Azıtepe ve Selma Kum adlı arkadaşlarımla gözaltındayız. Sağlık kontrolünden geçirildik. Emniyette ifademiz alınması için bekliyoruz. Tek suçumuz vatanımızın bütünlüğünü savunmak, hırsıza karşı koymak. Öğretmenlerimizin ve memurlarımızın haklarını savunmak. Yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın cumhuriyet devrimleri, yaşasın Eğitim İş.”  İşte Eğitim-İş de yaşananlara ilişkin, “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatmak, Türkiye’deki emek sömürüsünü teşhir etmek ve eğitimde yaşanan erozyona dikkat çekmek amacıyla Tandoğan’da gerçekleştirmek istediğimiz kitlesel basın açıklamasına polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etti” açıklaması yaptı, Açıklamada,  “Polis saldırısında aralarında Genel Başkanımız Veli Demir’in de bulunduğu 100’ün üzerinde gözaltı oldu. Genel Başkanımız gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı” denildi.
CHP’lilere de biber gazı
Öte yandan yapılan müdahale sonucunda CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, İl Başkan Yardımcıları Elif Doğan ve Sercan Çığgn, CHP PM üyesi Şenal Sarıhan, İstanbul Milletvekili Nur Serter, Ankara Milletvekili İzzet Çetin de biber gazına ve tazyikli suya maruz kaldığı bildirildi. CHP İl Başkanı Necati Yılmaz, İl Yöneticileri Elif Doğan ve Sercan Çığgın, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ve CHP üyesi avukatlar gözaltına alınanlara destek için Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gitti.