İcazet aldıkları caniyi danışman yapsınlar!

İcazet aldıkları caniyi danışman yapsınlar!
Şehit aileleri, cani için villa hazırlayan iktidara böyle isyan etti...

İcazet aldıkları caniyi danışman yapsınlar!

İmralI’daki koşulları her geçen gün iyileştirilen teröristbaşına taviz üstüne taviz veren iktidara tepki yağıyor. Şehit aileleri, “Bu, Türkiye’nin ayıbı. Oldu olacak Öcalan’ı hükümetin baş danışmanı yapsınlar” dediler. MHP’li Ayhan da, “Müzakere heyetinin başına geçecek Öcalan’ın, Ak Saray’da oturmasına şaşmayız. AKP, Kandil ve HDP’nin şantajlarına boyun eğerek caniyi hapisten çıkarma pazarlıkları yapılıyor” dedi. 

“Öcalan’ı, hükümete danışman yapsınlar!” 

Teröristbaşına verilen tavizlere şehit ailelerinden sert tepki geldi: İktidar zaten İmralı’dan icazet alıyor. Bölücübaşını götürsünler Ankara’ya, kendisine danışmanlık görevi versinler

Haber Salim Yavaşoğlu - Hanife Açıkalın

Bebek katili Abdullah Öcalan’ın, bir taraftan “ev hapsi” ve “şartlı tahliye” edilmesi konusunda tartışma yaşanırken, diğer taraftan İmralı Adası’ndaki koşulları her geçen gün daha da iyileştiriliyor. İhanet sürecinin 3’üncü aşamasında özgürlüğü gündeme gelen bebek katili Öcalan, 2013’ten bu yana İmralı’da içerisinde banyo, tuvalet ve mutfak bulunan 1 oda,1 salonu olan bahçeli müstakil evde kalıyor. 5 milyon dolar harcanarak inşa edilen F Tipi Cezaevi’nde kalan Öcalan’ın koğuşunda buzdolabı ve televizyonun yanı sıra oldukça kaliteli mobilya takımı da yer alıyor. 

Kampa da çıkabilir 
Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre; Öcalan’ın 1999’da ilk yakalanıp, konduğu yer 2009’da değiştirilmiş. Öcalan F Tipi vezaevlerinde olduğu gibi küçük bir avlusu olan, 12 metrekarelik tek kişilik bir hücreye taşınmış. İhanet süreci başladıktan sonra da Öcalan’ın bu koşulları müzakere meddesi oldu. Nisan 2013’te ise Öcalan’ın 1999’da ilk tutulduğu bölümün restorasyonuna başlandı ve bu bölüm Öcalan’ın yeni yeri haline getirildi. İnşaat 4-5 ay sürdü. Ağustos 2013’te inşaat tamamlandı ve Öcalan adaya ilk getirildiğinde tutulduğu bölüme taşındı. Öcalan’ın şu anda kaldığı yer, birbirine geçiş yapılabilen bir yatak odası, bir çalışma odası, banyo ve küçük bir de bahçeden oluşuyor. Toplam kapalı alanı 20 metrekareden fazla. Çözülme sürecinin yol haritasına göre 2 odalı, banyolu, bahçeli yeni yer, Öcalan’ın ömrünü geçireceği alan olmayabilir. Bölücübaşı, daha da geniş bir yere çıkabilir. Bunun koşulu da PKK’nın Şubat 2015’e kadar Türkiye sınırlarını tamamen terk etmesi ve Öcalan’ın da silahları  bırakmanın bir adım öncesi sayılan ’mutlak eylemsizliği’ilan etmesi olacak. Hürriyet’e göre, İmralı’da mevcut askeri binaların ve cezaevinin dışında tek yerleşim yeri ise Ada’nın güney ucunda, 80’li yıllarda yargı mensuplarının tatillerde kullandığı kamptan ibaret. Yani Öcalan’ın tatil kampına çıkması da gündemde.

Türkiye’nin büyük ayıbı
Şehitler 2 metre 64 santimetre karelik bir mezara defnedilirken, İmralı’da bir oda bir salon bahçekatında bulundurulan Öcalan’ın koşullarını daha da iyileştirme girişimlerine şehit ailelerinden sert tepki geldi. Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, “Bu iş artık Türkiye’nin ayıbı oldu. Oldu olacak Öcalan’ı hükümetin baş danışmanı yapsınlar” dedi. Köse, şunları söyledi: “Gaziye devlet 50 bin lira haciz gönderiyor bir bacak protezi için. Bu gazimiz devlete teslim edilirken doktor raporuyla teslim edildi. Devletin verdiği görevi yerine getirirken bacağını kaybetti. Ama öbür taraftan bakıyorsunuz; hırsızlık ayyuka çıkmış. Bugün ‘Akil insanlar’ı tekrar piyasaya sürüyorlar. Bu, Türk Milleti ile alay etmektir. Öcalan’ı artık İmralı’da tutmaya da gerek yok. Zaten, baş danışman yapmak istiyorlar. Götürsünler, hükümetin baş danışmanı yapsınlar. Zaten hükümet de icazetini İmralı’dan alıyor. Adaya daha fazla masraf yapmasınlar. Götürsünler Ankara’ya, bir koltukla bir masa da versinler, yanlarına oturtsunlar. Yetkililerle birlikte karşılıklı otursunlar. Danışmanlık yapsın.” 

Bölücübaşı istedikçe AKP iktidarı veriyor

İmralı canisine verilen tavizlere Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Karaca’dan da sert tepki geldi. Karaca, hükümetin, bebek katilinin yaşam koşullarının düzeltilmesini “Akil insanlar” la konuşmasını eleştiren Karaca, Şehit yakını ve gazilerin görüşlerini alınmamasına tepki gösterdi. Karaca, Karaca,  “Akil insanlar son derece rahat konuşuyor. Onlardan hangisinin çocuğu şehit oldu? Onları oraya getirenler de rahat. İşin tarafı olan şehit ailelerini kimsenin dinlediği yok” dedi. Şehit ailelerinin her gün canlarının yandığını anlatan Karaca, eleştirilerini dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzüne karşı da söylediğini açıkladı. Karaca, şöyle dedi: “Erdoğan başbakanken kendisine söyledim. ’Bu iş kötüye gidiyor’dedim. ’Yok sen, benim dediğimi dinle’dedi. ’Ben ne dersem o olur’dedi. Gerçekten de öyleymiş. Adamlar ne diyorsa oluyor ama bugün, ama yarın. Adamlar ne istiyorlarsa elde ediyorlar. Dün konuşulamayacak şeyler, bugün karşımıza ’oldu’şeklinde çıkıyor.” 

İçimizde kanayan yara
Çubuk Şehit Aileleri Derneği Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Zeki Avan da, şehit babası olarak son günlerde yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Sözde açılımın “ihanet” süreci olduğunu ifade eden Avan, “Böyle giderse Türkiye bölünmenin eşiğine gelecek. Her istediklerini aldıktan sonra durmadan başkaldırıyorlar. Binlerce insanımız şehit oldu. Hiç olmazsa en başta şehitlerimize hürmet ediliyordu. Şimdi o da kalmadı” diye konuştu. 
Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Sevil Esin ise şunları söyledi: “Ne karar alınıyor bilemiyoruz. Bunlar bizim içimizde kanayan bir yara. Vatan bizimse herkes taşın altına elini koyacak. Şehitler şehit, gaziler gazi olduğuyla kalmayacak. Bu memlekete herkesin borcu var. Herkes sorumluluğunu yapacak, görevini bilecek. Canımızı verdik, sorumluluğumuzu fazlasıyla yerine getirdik. En sevdiğimiz insanları verdik. Şehit aileleri uyumuyor. Bu memleketin savunmasında herkesin en az bizim kadar görevi var.” 

Amaç hapisten çıkarma
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan da “Müzakere heyetinin başına geçecek olan teröristbaşı Abdullah Öcalan’a, Ak Saray’da oturma müsadesi verilirse hiç şaşırmayız” dedi. Ayhan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “AKP, Kandil, HDP ve bölücü başının şantajlarına boyun eğerek sonunda bölücü başını hapisten çıkarma pazarlıkları yapılmaya başlanmıştır. Bu fikri kamuoyuna alıştıra alıştıra benimsetme gayesiyle algı yönetimine de başlanmıştır” diye konuştu.