İçecek kutuları neden 330 ml'dir

İçecek kutuları neden 330 ml'dir
İçeceklerin kutuları neden yuvarlama hesapla 300 yada 350 değil de 330 ml'dir hiç düşündünüz mü? İşte bu sorunun cevabı...

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; 330 ml''lik teneke kutuların tarihi II. Dünya Savaşı''ndan öncesine dayanıyor. ABD ve diğer ülkelerde farklı ölçü birimi vardır. ABD''de bira, bezelye konservesi gibi kutular üretiliyordu. Bu kutular da 12 oz''luk bir hacme sahipti. 12 oz''un ml karşılığına baktığımızda ise karşımıza 355 ml çıkıyor. 355 ml; ABD''de hala bir standart olarak kullanılıyor. Avrupa ve bizim ülkemizde ise ölçü birimi olarak oz değil litre kullanıldığı için meşrubatlar için üretilen teneke kutular Avrupa''ya gelirken yuvarlak hesapla 1 litrenin üçte birine denk gelen 330 ml''lik hacme dönüştürüldü.

2000''li yıllarda teneke kutuda kola almak istediğinizde 330 ml''lik kutular dışında çok fazla alternatif olmazdı. Günümüzde ise farklı hacimlerde teneke kutular görülüyor. Önümüzdeki yıllarda 330 ml''lik kutuların kullanımını iyice azaltması beklenen 250 ml''lik kutular, hem yeterli hem de daha ucuz olması sebebiyle tüketicilerin yeni tercihi olmaya başladı.

İlgili Haberler