İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "CHP'li başkanları şehit cenazelerine almayın"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "CHP'li başkanları şehit cenazelerine almayın"
İstanbul Esenler'de basın mensuplarının sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Soylu: "Valilere talimat verdim; CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit" dedi.

İstanbul Esenyurt ilçe Başkanlığı'nı ziyaret eden içişleri Bakanı Süleyman Soylu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Soylu buradaki açıklamalarında valilere CHP'li il başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmaması konusunda talimat verdiğini söyledi. Soylu, "Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ' CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit" ifadelerini kullandı.

Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ' CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar"

İlgili Haberler