İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Kaşıkçı açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Kaşıkçı açıklaması!
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla alakalı olarak konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ortak mutabakat sağlandığı andan itibaren bu adım da gerçekleşir" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 Ekim'den bu yana kayıp olan muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulundu. "Buna tırnak içinde '2 EKim' olayı diyebiliriz" diyen Soylu, "Türkiye bu konuda iki şeyi meziyetle gerçekleştirdi. Birincisi hukuk, ikincisi soğukkanlı davrandı" dedi.

Soylu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Buna tırnak içerisinde 2 ekim olayı diyebilriiz. Yalnızca biiz ilgilendiren bir olay değil. Uluslararası anlaşmalara göre büyükelçilikler başka bir ülkenin toprağı. Tüm dünyanın gözü üzerinde olan bir 2 ekim olayı olarak değerlendirebiliriz. Bu tip benzer olaylara, iddiaların dillendirildiği dünyad ahemen hemen çok rastladığımız bnir şey değil. olayın ilk duyulduğu ve nişanlısının konuyu ilk dillendirdiği dakikadan Türkiye iki şeyi meziyetle gerçekleştirdi. Birincisi hukuk, uluslararası sözleşmelere riayet etti ve açık, şeffaf adımlar attı. Sabırlı davrandık ve tüm dünyayala paylaştık. İkincisi soğukkanlı olmak.

"Rezidansın aranması konusunda ortak mutabakat bekleniyor.

"(Başkonsolosluk rezidansında arama) Ortak mutabakat sağlandığı andan itibaren bu adım da gerçekleşir.

"(Gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolması) Bu sadece dünyanın takip ettiği mesele değil, bizim hukukumuzun da imtihanı aynı zamanda.

"(Ses kayıtları) Bunların hepsi yargılama esasında ortaya çıkacaktır; kendimi Amerika'ya karşı zaten zor tutuyorum."

İlgili Haberler