İDO'nun yaz tarifesine başlıyor

İDO'nun yaz tarifesine başlıyor
İDO'nun, okulların açılış-kapanış tarihleri, bayram tatilleri ile mevsimin yoğunluğu dikkate alınarak düzenlenen yaz tarifesi seferleri, 20 Haziran-18 Eylül tarihlerinde uygulanacak.

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) bazı seferlerin sayılarının artırıldığı ve yeni hatların eklendiği yaz tarifesine yarın başlıyor.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, okulların açılış ve kapanış tarihleri, Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleriyle mevsimin yoğunluğu dikkate alınarak düzenlenen yaz tarifesi seferleri, 18 Eylül'e kadar devam edecek.

Tüm hatların planlaması tatil yoğunluğuna göre oluşturulurken, büyük rağbet gören Yenikapı-Bandırma ve Yenikapı-Bursa hızlı feribot hatlarında, karşılıklı sefer sayısı 12'ye çıkarıldı.

Pendik-Yalova hattında da sefer sayıları artırılırken, 06.00-12.00 ve 14.00-22.45 saatleri arasında 75 dakikada bir sefer düzenlenecek.

Yolculardan gelen yoğun talep doğrultusunda Yenikapı-Yalova hattındaki hızlı feribot seferlerinin sayısı da yaz düzenlemesi kapsamında karşılıklı olarak 26'ya yükseltildi.

Tüm hızlı feribot hatlarında olduğu gibi hem araç hem yolcu taşımacılığı gerçekleştirilen bu hatta, sabah saat 07.45'ten başlayıp saat 23.45'e kadar karşılıklı 1 saate yakın aralıklarla seferler yapılacak.

İstanbul-Yalova feribot seyahatinde kişi başı fiyat 10, araç başı fiyat ise 49 TL'den başlıyor.

Yaz tarifesi kapsamında hem ramazan hem de kurban bayramları için özel tarifeler de uygulanacak.

Buna göre, 1-10 Temmuz tarihleri arasında Ramazan Bayramı tarifesini uygulayacak İDO, gemi takviyeleri, doldur-boşalt yöntemi gibi önlemlerle bayram boyunca yaşanacak trafik yoğunluğunun da önüne geçecek.

Yaz sezonu sonuna denk gelen Kurban Bayramı'nda da 9-18 Eylül günlerine özel bayram tarifesi uygulanacak, yolcuların rahat ve hızlı ulaşımı için tüm tedbirler alınacak.

Yaz tarifesi kapsamında fiyatlar düşürüldü

Yaz tarifesi kapsamında Eskihisar-Topçular hattında gidiş-dönüş ücretleri için yeni avantajlı fiyatlar sunulacak. Bu kapsamda, otomobil ve otomobil ruhsatlı binek araçların gidiş-dönüş geçiş ücretleri 100, minivan sınıfı araçlarda 110, kamyon ve otobüslerde 210 TL'ye, üç aks otobüsleriyle üç aks tırlarda ise bu rakam 220 TL'ye indiriliyor. Yine ağır vasıtalar arasında dorseli çekiciler, dört aks otobüsler ve tırlar için gidiş-dönüş geçiş ücretleri de 340 TL'ye düştü.