İhanet süreci için, “Pazarlık, taviz süreci değildir” dedi

İhanet süreci için, “Pazarlık, taviz süreci değildir” dedi
İnandınız mı?Oslo’da başlayan, İmralı canisi ve terör örgütü PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP ile yürütülen, Doğu ve Güneydoğu’da devletin elinin kolunun bağlandığı ihanet süreci için Erdoğan, yine farklı konuştu: “Bu işin çerçevesi, sınırları bellidir. Bu pazarlık, taviz, alma verme süreci asla değildir.”

İhanet süreci için, “Pazarlık, taviz süreci değildir” dedi

AKP iktidarının ısrarla sürdürdüğü bölünme süreciyle ilgili olarak daha önce “Görüşme yapan şerefsizdir” diye konuşan, sonra “Görüşme yapıldıysa benim kontrolümde yapılmıştır” diyen Tayyip Erdoğan, dün de “Bu bir pazarlık süreci değildir, taviz süreci, alma verme süreci asla değildir” açıklamasını yaptı. 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası ile CNR Expo Fuar Merkezi’ndeki 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın açılış töreninde konuş Erdoğan’ın, “Bu işin çerçevesi, sınırları bellidir. Bu bir pazarlık süreci değildir, taviz süreci, alma verme süreci asla değildir. Silahlar bir kenara konulacak ne mesele varsa konuşarak uzlaşarak siyaset zemininde çözüme kavuşacak. Bunun dışında hiçbir yola Türkiye Cumhuriyeti asla fırsat vermez, zemin vermez, imkan da vermez” dedi. Erdoğan sözde çözüm süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: “Ne terör tehdidi ne sokakları karıştırma tehdidi ne de işlenen barbarca cinayetler Türkiye’nin istikamet çizgisini zedeleyemez. Şu anda hazırlanmakta olan yargı-güvenlik paketi uygulamaya girdikten sonra bu durum güvence altına alınacak. Bu çözümde yer almak isteyene süreçte yer vardır.”

n Oslo için, “Görüşen şerefsizdir” demişti

Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde, Oslo’da PKK ile gizli görüşme yapıldığını iddia eden muhalefete “Teröristlerle görüşen şerefsizdir, bu yalanı söyleyen, ispat edemeyen de şerefsizdir” demişti. Daha sonra görüşmelerin deşifre olmasının ardından da Erdoğan, “Fidan, İmralı sürecinde de benim talimatımla görev alıyor. Bir sorumluluk varsa benimdir” diye konuşmuştu.