İHH Başkanı AKP iktidarını topa tuttu

İHH Başkanı AKP iktidarını topa tuttu
AKP iktidarın ve Tayyip Erdoğan’ın özellikle Orta Doğu’da etkili olan dış siyasetini, hükümete yakınlığıyla bilinen sivil toplum kuruluşları da eleştirmeye başladı.

Bunlardan biri de İHH Vakfı’nın Başkanı Bülent Yıldırım oldu. Yıldırım, önce Suriye ile ilişkilerin kesilmemesi gerektiğini ardından da Mısır’da İhvan’a yapılan seçim ısrarının yanlış olduğunu söyledi. Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Fehmi Bülent Yıldırım, Tayyip Erdoğan’a ağır eleştiriler yöneltti. Suriye’de iç savaş istemediklerini belirten Yıldırım, 200 bin kişinin hayatını kaybettiği ülkede, iktidar ve Tayyip Erdoğan’ın aksine barış için Esad rejimiyle diyaloğun kesilmemesi gerektiğini belirtti. Yıldırım, “Altmış kere değil yüz kere de gitmiş olsa bin kere de gitmiş olsa Suriye’den de buraya insanlar gelmiş olsa Türkiye devlet olarak Suriye ile ilişkilerini devam ettirmeliydi. Alttan STK’larda halkın taleplerinin yerine getirilmesi için çalışmalar yapmalıydı” dedi.

Mısır hatası
İHH Başkanı, Mısır’da askeri müdahaleyle karşılaşan İhvan Hareketi ve ülkenin devrik Cumhurbaşkanı Mursi’nin seçimlere girmekle hata ettiğini belirtti. Yıldırım, “Mısır’da İhvan seçimlere girmek istemiyordu. Türkiye’nin zoruyla girdi.  Bu konuda haklıydı çünkü bütün yükü omuzlarına almış olacaktı” dedi. Yıldırım, AKP tarafından Mavi Marmara gemisine yönelik gerçekleşen İsrail saldırısının ardından söylenenlere rağmen İsrail’le ticaretin rekora koştuğunu öne sürdü.