İhsanoğlu seçim bildirgesini açıkladı

İhsanoğlu seçim bildirgesini açıkladı
Hakaret etmiyor, ayrımcılık yapmıyor, iftira atmıyor, sesini yükseltmiyor, kaşlarını çatmıyor

İhsanoğlu seçim bildirgesini açıkladı

Güzellik ekmek için ülkemin emrindeyim
İhsanoğlu, dün İstanbul’da medya ordusunun önüne çıkarak sorulara yanıt verdi. İhsanoğlu, “Ne ekersek onu biçeriz” diyerek görev almaya hazır olduğunu söyledi

MHP ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, dün İstanbul’da dua ederek en büyük toplantısını yaptı, soru yağmuruna tutuldu. Bütün sorulara tecrübelerini de anlatarak. ayrıştırıcı bir dil kullanmadan sakin yanıtlar veren İhsanoğlu, merak edilen görüşlerini açıkladı. Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında İhsanoğlu, “Ne ekersek onu biçeriz. Güzellikleri ekmek için, Türkiyemin emrindeyim” diye konuştu. Bu dönemde ülkenin birliğe, dışarıda itibarını korumaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Burada ben size ey Azizler diye hitap etmek istiyorum” diyerek şöyle konuştu: “Ey Azizler, çok hassas dönemden geçiyoruz. Vatan bir tarladır. Ekmek, biçmek gerekir. Hiçbir partiye yakın değilim. 28 Şubat’ta gencecik kız çocuklarımıza sıkmabaş diye bağıranlar vardı. Ben buna karşı 9 çocuğun yanında durdum, makamım elimden alındı. Öğrencilerime sıkmabaş dedirtmem.” Bazı kanalların kendisini kötü göstermeye çalıştığını da söyleyen İhsanoğlu, “Bazı kanallar ‘Ekmel beyi aciz gösterin, dili sürçerse bunu abartın, iyi söz söylerse görmezden gelin, üstünü örtün’ diyor. İftiranın bini bir para” dedi.

Çapulcu dedirtmem
Gezi olaylarında gençlerin ülkeleri için sokağa çıktığını, dün olduğu gibi bugün de yanlarında olduğunu belirten İhsanoğlu, “Ben gençlerime çapulcu dedirtmem. Geçen sene bugün kaybettiğimiz Ali İsmail de onlardan biriydi. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Devlet  sapla samanı ayırmalı” dedi. Elinde bir avuç tohum olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Bunları vatan dediğimiz, imtihan tarlasına ekmek istiyorum. Sevgi ekeyim, sevgi filizlensin. İnsanlarımız kavga etmesin” dedi

Gençlere saygı
“Bu ülkeyi bölmekle, her fırsatta ikilik çıkartmakla siyaset yapılır belki ama devlet yönetilemez” diyen İhsanoğlu, şöyle konuştu: “Gençlerimiz kıymetli, kadınlarımız  kuvvetli. Çocuk gelinlerde dünya üçüncüsüyüz. Cinayetlerde üst sıradayız.” 

Sloganın anlamı
“Ekmek İçin Ekmeleddin” sloganına da açıklık getiren İhsanoğlu, 3 önemli kutsalımız olduğunu söyledi, şöyle dedi: “En kutsalımız Kuran’dır. Bir başka kutsalımız, bayrağımızdır. Bayrağımız kanımız, canımızdır. Bir başka kutsalımız ekmektir. Ekmek, fırından aldığımız ekmekten ibaret değildir. Ekmek birlik, alınteri, namusumuz demektir. Kitabımıza, bayrağımıza, ekmeğimize sahip çıkalım.” Çatı aday İhsanoğlu, seçim masraflarını karşılayacak imkan olmadığını, rakibinin ise hem iktidar olmanın getirdiği avantajla hem de başbakanlığın imkanlarıyla bolluk içinde bir kampanya yaptığını kaydetti. 


Logo buğday tarlası şeklinde Türkiye
Ekmeleddin İhsanoğlu, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısıyla seçim bildirgesini açıkladı. İhsanoğlu, seçim kampanyasında “Ekmek İçin Ekmeleddin” sloganını kullanacak. İhsanoğlu’nun logosu da buğday tarlası şeklindeki Türkiye haritası. Salonda, İhsanoğlu’nun seçim kampanyasına kullanılacak “Sevgiyi Ekmek için, Saygıyı Ekmek için, Birliği Ekmek için, Dirliği Ekmek, Ekmek için Ekmeleddin” yazılı sloganlar da bulunuyor. Kampanya için hazırlanan bir başka görselde de AKP, CHP, MHP ve HDP için ayrı ayrı hazırlanmış seçmen profilleriyle birlikte, “Biz hep (AK Parti, CHP, MHP, HDP)’ye oy verdik, Şimdi oyumuz Ekmel Bey’e” ifadeleri yer alıyor. Bu görsellerde “Sevgiyi, Saygıyı, Birliği, Dirliği Ekmek için Ekmeleddin” sloganları da kullanıyor.  Hazırlanan broşürlerde ise, “Ekmeleddin Hoca’nın Vizyonunda Ne Var”, “Biz Hep Kendi Partimize Oy Verdik, Şimdi Neden Ekmeleddin Hoca’ya Oy Verelim” soruları yanıtlanıyor. “AK Parti, MHP, CHP Demeden Bütün Türkiye’nin Gururu” başlıklı broşürde İhsanoğlu’nun hayatı ve çalışmaları anlatılıyor. 


Basın toplantısına dua ettikten sonra başladı
CHP ve MHP’nin de aralarında bulunduğu 5 siyasi partinin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısına dua ederek başladı. İhsanoğlu, “Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla başlıyorum. Bütün alemlerin Rabbi Allahımıza hamdolsun. O özünde merhametli, işinde merhametli Rabbimiz, yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım isteriz. Bizi yönelt doğru yola, nimet verdiklerinin yoluna, gazaba uğrayanların ve sapanların yoluna değil, doğru yola bizi yönelt. Amin” dedi. 

Ey azizler korkmayın
İhsanoğlu, konuşmasında tahrik edici sorulara soğukkanlı yanıtlar verdi, kimse için yaralayıcı, tahrik edici dil kullanmadı. İhsanoğlu’nun tanıtım jeneriğinde, için hayatı boyunca hep İslam dünyasının bekası için çalışan bir insan olduğu vurgusu yapılarak şöyle denildi: “‘Türkiye’nin Uluslararası itibari en yüksek isimlerinden. Allah vatanımın tüm evlatlarını, kendi evlatlarımdan ayırmasın diyen bir Milliyetçi,. Atatürk ve devrimlerini sahiplenmek tarihimizi sahiplenmek anlamına gelir diyen bir Atatürkçü. Filistin Davasının en büyük savunucusu. Filistin’in devlet nişanı verdiği tek Türk. Mehmet Akif’in dergahından geçmiş, Necip Fazıl ve Nazım Hikmet’i Arapça’ya çevirmiş bir gönül adamı.” Konuşmasında Türkiye’ye de seslenen İhsanoğlu, “Güzel milletime bir çift sözüm var. Aziz kardeşlerim, ey azizler, korkmayınız, Türkiye’de istikrarı sarsacak hiçbir şey yapmayacağım. AK Parti dahil bütün partilerle el ele vereceğim” dedi. Irak, Filistin olaylarındaki tarafsızlık tanımı için sorulan sorulara İhsanoğlu, şu yanıtı verdi: “Birinci olarak, taraf tutmaması meselesi Filistin’le ilgili değil. Arap ülkeleri kavgalarıyla, arap liderleri arasındaki kavgalarla ilgili söyledim. Benim Filistin’le ilgili neler yaptığımı herkes bilir.” İhsanoğlu, dış sorunlarla ilgili olarak da şunları söyledi: 

Altına imzamı atarım
“Bugün pilotlarınız, diplomatlarınız rehin alınıyorsa ve içeride dışarda siz hedef oluyorsanız komşularınızla herhalde bir sıkıntı vardır. Birkaç ülkede büyükelçiniz yoksa ve eski ticaret yollarınız kapatılmışsa, herhalde burada bir sıkıntı var. Gerçekten bunu gidermenin zamanının geldiğine inanıyorum. Aksi takdirde bizim dünyadaki yalnızlığımız daha da artacaktır.” Ekonomiyi yürütenin hükümet olduğunu kaydeden İhsanoğlu, “Bu seçim bir Meclis seçimi değildir, biri iktidar seçimi değildir. Benim sayın başbakanla çok mükemmel bir dostluğum vardır belediye reisliğinden itibaren” dedi. İhsanoğlu, ” Anayasa Mahkemese Başkanı Haşim Kılıç’ın, “Yargıda sorun var” ifadesi için de “Altına imzamı atarım” dedi. Salim Yavaşoğlu