İhsası rey!

Beklenen-beklediğim oldu. Koray Aydın 4 Kasım’da yapılacak MHP Kurultayı öncesi partinin Genel Başkanlığı’na adaylığını koyduğunu resmen açıkladı.
Ben 19 yaşımdan beri milliyetçi hareketin içinde ve rahmetli Alparslan Türkeş’in yanında idim. Devlet görevlerinden ayrıldıktan sonra rahmetli Başbuğ göğsüme  “3 Hilal”  rozetimi taktı. MYK üyeliği yaptım ve barajı aşamadığımız genel seçimlerde İstanbul’dan aday oldum. Eğer bu kurultayda üye olsaydım oyumu Koray Aydın’a verirdim. Şimdi hem yazar hem de MHP’li olarak ihsası reyde bulunuyorum!..

***

Sayın Bahçeli ile yıldızımız hiç barışmadı. Ben de rahmetli Türkeş’in MYK toplantılarında ön sırada oturan Devlet Bey için  “Bu zata güvenmiyorum” dediğini hep yazdım. Buna Tuğrul Türkeş de tanıktır...
Bahçeli’nin hakkını vermeli; tutarlı bir muhalefet yapıyor. İktidarı en hassas yerlerinden vuruyor. Hele  “Kandil’e bayrağımızı dikin” demesi, Güneydoğu sorununun çözümü için tek yol!..
Ama itiraf etmeliyim ki liderlik vasıfları ve milliyetçileri-Ülkücüleri toparlayacak belagat ve karizması yok...

***

Türkiye’nin, şu sırada ateşle imtihan olurken böyle milliyetçi bir lidere, sert muhalefete, taze kana ihtiyacı var. Ben Koray Aydın’ın MHP’ye yeni bir iklim ve dinamizm getireceğine inanıyorum.
Ama Bahçeli’ye de haksızlık yapmayalım... Onun kapasitesi bu kadar! Yoksa MHP’liliğinden ve milliyetçiliğinden şüphe edilemez. Yeniden genel başkan seçilsin, seçilmesin şu bağlamda önemli bir görev düşüyor Bahçeli’ye: Bugün ülkenin başına bela olan PKK-Güneydoğu sorununun hâlâ ele başısı olan Apo; Bahçeli, Bülent Ecevit’le koalisyon ortağı iken, bu katil hakkında hüküm verilmişken neden idam edilmedi?
Devlet sırrı ise zaman aşımı var. Rahmetli Ecevit’e bizzat sorduğumda samimiyetle  “Ben ve Rahşan idam cezasına karşıyız”  demişti. Bahçeli’nin mazereti neydi?  “Asılırsa kahraman olur” düşüncesi miydi? Ecevit de  “Onu çelik konserve kutusu içine sokacağız. Artık kıpırdayamaz”  demişti. Şimdi ne oldu?..

***

Apo eğer ABD’ye söz verildiği ve Amerika’nın  “uzun vadeli projeleri” için sağ bırakılmışsa, Bahçeli bu konuda bildiklerini şimdi açıklarsa ABD’nin oyunlarını deşifre edecek ve Kerkük’e gitmek kadar puan alacaktır...

Yazarın Diğer Yazıları