İki diplomalı Gülşah, esnaf oldu

İki diplomalı Gülşah, esnaf oldu
Kimya mühendisi, işletme mezunu, İngilizce biliyor, iç güvenlik uzmanı ama iş bulamadığı için balıkçı babasına çıraklık yapıyor.

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde bulunan Ereğli balık halinde iki üniversite mezunu 26 yaşındaki Gülşah Teke iş bulamayınca babasının yanında balıkçılık yapmaya başladı. DHA’dan Ergün Ayaz ve Orhan Uzun’un haberine göre halde balıkçılık yapan Ahmet Teke’nin kızı Gülşah Teke, Marmara Üniversitesi Kimya Mühendisliği’ni bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Yönetimi’nden mezun oldu. İyi derecede İngilizce bilen ve C sınıfı iş güvenlik uzmanı olan Gülşah Teke iş bulamayınca babasına ait iş yerinde çalışmaya başladı.

Balık alıp satıyoruz

Birçok yere başvuru yapmasına rağmen iş bulamadığını ifade eden Gülşah Teke şunları söyledi: “İstanbul’da bir sene boyunca bir fabrikada kimya mühendisliği yaptım. İşimden istifa ettim. 1 Eylül tarihinde av yasağı kalkıp sezon açılınca babam bana balıkçılığı öğreteceğini söyledi. Ülkenin hali malum, iş sıkıntısı olduğu için yaklaşık 25 gündür babamla birlikte çalışıyorum. Balık alıp satıyoruz. Ben daha çok muhasebe bölümüne bakıyorum. Marmara Üniversitesi Kimya Mühendisliği mezunuyum ve aynı zamanda Anadolu Üniversitesi 2 yıllık İşletme Yönetimi okudum. İyi derecede İngilizce biliyorum. C sınıfı iş güvenlik uzmanıyım ve kalite belgelerim var. Aynı zamanda iç denetçiyim. Ama maalesef istediğim gibi bir iş bulamıyorum.”

Kimse dönüş yapmadı

Gülşah Teke şu ana kadar iş başvurularına kimsenin dönüş yapmadığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Burası devamlı hareket halinde olan bir yer. Sürekli enerjik olmanız gerekiyor. Çok hızlı bir koşuşturma var. İş başvurularım devam ediyor. Kendimi buraya bağ- lamayı düşünmüyordum ama 25 gündür başvurduğum yerlerden hiç- bir sonuç alamadım. Geri dönüş bile yok. En iyisi ben burada devam edeyim dedim. Babamla çalışmak çok keyifli. Ondan çok şey öğreniyorum. Balıkçılığı, ticaret yapmayı, insanlara nasıl davranmam gerektiğini ve her şeyden önemlisi ticaret ahlakını öğreniyorum. Gece 02.00- 03.00 gibi buraya geliyorum. Sabah 09.00-10.00 gibi işim bitiyor. O süre zarfında sürekli çalışıyoruz.”