İki polise de aynı adres aynı tuzak!

İki polise de aynı adres aynı tuzak!
DİyarbakIr’da önceki gece polis memuru Osman Bal’ın evinin önünde arkadan kurşunlanarak öldürülmesinin ardından, Ali Kızıloğlu adlı polis de Peyas Mahallesi’ndeki evine giderken alçakça kurulan pusu ile şehit edildi. İki olay arasında bağlantı olup olmadığı araştırılıyor.

İki polise de aynı adres aynı tuzak!

Diyarbakır’da önceki gece Peyas Mahallesi’nde öldürülen polis memuru Ali Kızıloğlu, babaocağı Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Karataş köyünde, geçen pazar akşamı vurulan Osman Bal ise Adana’nın Kozan ilçesinde toprağa verildi. Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, “Eylemi gerçekleştirenleri hain olarak ilan ediyorum” dedi. Kızıloğlu, Peyas Mahallesi’nde bulunan Mavikent Sitesi’nde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nden geçici olarak İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevlendirilen Ali Kızıloğlu, evinin önünde henüz kimliği bilinmeyen bir kişinin tabancasından çıkan kurşunlara hedef oldu. Üç kurşunla ağır yaralanan Kızıloğlu, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kurtarılamadı. Ali Kızıloğlu’nun vurulduğu yerde incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, “Polis memuru İstihbarat şubede çalışıyor. Muhtemelen bir terör saldırısı olabilir” dedi. 

Terör artık bitsin
Kızıloğlu’nun Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Karataş Mahallesi’ndeki evine sabah saatlerinde Türk bayrağı asıldı. Şehit Kızıloğlu’nun şehit olduğu haberini alan ailenin yakınları şehit evine akın etti. Şehit annesi Suna Kızıloğlu sinir krizi geçirdi. Oğlunun 2 yıl önce göreve başladığını söyleyen Kızıloğlu, “Cigerim yanıyor, terör artık bitsin yeter. Oğlum görevini çok seviyordu. Babasını iki yıl önce kaybetti ben onu çok seviyordum” dedi. Şehit Polis Kızıloğlu’nun naaşı bugün uçakla Hatay Havaalanı’na getirilecek ve ardından önce babaocağı Çamseki köyüne götürülecek. Kızıloğlu, Karataş Köyü mezarlığında, Osman Bal ise Adana’nın Kozan İlçesinde gözyaşları içinde feryatlar arasında toprağa verildi.  

Bunu yapanlar hain
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, ilde 2 polis memuruna yönelik silahlı saldırılara ilişkin, “Eylemi gerçekleştirenleri hain olarak ilan ediyorum. Şer güçler, bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü hiçbir zaman bozamayacak. Kargaşa yaratmak isteyenler ve ortamı bulandırmak isteyenlerin gerçekleştirdiği bir iştir. Cinayetlerin, onun dışında bir mesajı olamaz. Yaşananlar, Diyarbakır’a yakışmaz. Diyarbakır’da özellikle sivil toplum kuruluşlarını ve gerçek Diyarbakırlıları bu tür hadiselerde tavır almaya davet ediyorum” diye konuştu. 
Diyarbakır’da geçen pazar gecesi de 42 yaşındaki polis memuru evli ve 2 çocuk babası Osman Bal da, Fenerbahçe-Galatasaray maçını izledikten sonra gittiği evinin önünde kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit olmuştu. Ölüm haberini alınca yıkılan ailesi, bal(ın düşmanı olmadığını söylemişti. Polis, meslektaşlarının hayatını kaybettiği 2 olay arasında bağlantı olup olmadığını ve katilleri araştırıyor.