Sağlıkta tasarruf açılımı kör ediyor

Sağlıkta tasarruf açılımı kör ediyor
Sağlıkta tasarruf açılımı kör ediyor

Tasarruf için, tek kullanımlık malzemeleri kulanan hastanelere uygulanan ceza kalktı. Katarakt ameliyatı olan 8 kişi kör oldu!

Tasarruf  için, tek kullanımlık malzemeleri kulanan hastanelere uygulanan ceza kalktı. Katarakt ameliyatı olan 8 kişi kör oldu!

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tek kullanımlık malzemeleri kullanan hastanelere uygulanan 10 bin liralık cezayı kaldırarak, bu malzemelerin tekrar tekrar kullanılmasının yolunu açtı. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Bayazıt İlhan tasarruf etmek adına tek kullanımlık malzemelerin yeniden kullanılmasını engelleyen 10 bin liralık cezanın kaldırılmasını sert bir dille eleştirildi.  İlhan, “Katarakt cerrahinde gözünü kaybeden yurttaşlar en güzel örnektir. Bir günde ameliyat olan 8 yurttaşımızın tamamı gözünü kaybetti” dedi. Beyazıt İlhan, SGK’nın insan sağlığını tehlikeye atan uygulamaların önünü açmaması gerektiğini belirtti.  Sağlık Bakanlığı’nın performans ameliyatlarını teşvik ettiğini anımsatan İlhan sözlerini şöyle sürdürdü:  “Biryandan performans sistemiyle çok ameliyat yapılması teşvik ediliyor. Bir yandan da cerrahi malzemelerde yüzde 30’u kullanılsın ya da tekrar tekrar kullanılsın gibi tasarrufların önü açılırsa bizi çok ciddi problemler bekliyor. Bazı malzemeleri tasarruf etmek adına tekrar tekrar kullanırsanız enfeksiyon gelişebilir.”