Fransa'da sendikalar hükümete karşı

Fransa'da sendikalar hükümete karşı
Fransa'da sendikalar hükümete karşı

Fransa'da solcu sendikalar, Sosyalist hükümet aleyhine gösteri düzenleyecek.

Fransa'da sol eğilimli işçi sendikaları konfederasyonları, Sosyalist hükümetin, çalışma hayatında getirmek istediği yeni reformlara karşı çıkmak için bugün ülke genelinde protesto gösterileri düzenleyecek.

 

Sosyalist hükümet, istihdam koşulları ve sosyal kesintilerin ağır olması nedeniyle yurt dışına kaçan sermayeyi ülke içinde tutabilmek ve küçük işletmelerin daha kolay işçi istihdam etmelerini sağlamak için çalışma hayatında bir dizi düzenlemeye gitmek istiyor.


Hükümetin önümüzdeki günlerde meclise sunacağı tasarı, işverene, ekonomik kriz dönemlerinde sendikalarla, işçi sayısını düşürme, çalışma sürelerini azaltma gibi konularda daha fazla müzakere etme hakkı sağlıyor.


Sol eğilimli sendikalar, iş güvenliği ile ilgili haklarına zarar vereceği düşüncesiyle söz konusu tasarıya şiddetle karşı çıkıyor. Bütçe açığını kapatmak konusunda oldukça zorlanan, sosyal güvenlik sistemindeki zarar katlanarak artan Fransa'da geçen yıl büyüme olmamıştı.


Dış ticaret açığı 60 milyar avroyu aşan Fransa'da aktif nüfusun yüzde 10,3'ü işsiz durumda.re, "merdiven altı" diye tabir edilen klinikler ve simsarlara karşı da dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.