İkinci suikast timi Kanada'da

İkinci suikast timi Kanada'da
Suudi Veliaht Prensi Selman'ın, İstanbul'daki Kaşıkçı cinayetinden 13 gün sonra Kanada'ya da suikast timi gönderdiği ortaya çıktı. Tim, hedefteki isim olan eski istihbarat görevlisine ulaşamadan deşifre oldu.

Suudi Arabistan’da Prens Nayif’in tasfi yesi sonrası Kanada’ya kaçan üst düzey istihbarat görevlisi Saad Cebri, Prens Selman’ın hedefi ndeki isimdi.

‘Yolsuzluk’ iddiasıyla Interpol’e yapılan iade başvurusu reddedilince suikast timi ‘Kaplan’a ait bir ekip Prens’in emriyle Toronto’ya uçtu.

İKİ ÇANTA KİMYASAL

Kaşıkçı cinayetinden 13 gün sonra turist vizesiyle havaalanına inen ve birbirlerini tanımıyormuş gibi davranan tim üyeleri, kendilerini birarada gösteren bir fotoğraf karesi sayesinde deşifre oldu.

Timde, ‘cinayet bölgesinin nasıl temizleneceğini bilen bir kişi’ olduğu ve yanlarında 2 çanta dolusu kimyasal madde taşıdıkları anlaşıldı.

61 yaşındaki Cebri, yaşananlardan sonra ABD’de dava açtı ve Prens Selman dahil 25 kişi hakkında 107 sayfalık bir iddianame hazırlandı.

Cebri’nin avukatları, dava dilekçesinde eski istihbarat yetkilisi müvekkillerinin devlet sıralarına vakıf olduğu ve ABD istihbarat birimleriyle yakın ilişkileri bulunduğunu, bu yüzden ülkenin defakto yöneticisi konumundaki Veliaht Prens tarafından susturulmak ve ortadan kaldırmak istenildiğini savundu.

WHATSAPP YAZIŞMALARI YAYIMLANDI

Bin Salman’ın Cebri’ye yazdığı mesajlar dava dilekçesine girdi. Bin Selman Eylül 2017’de attığı mesajda ‘Cebri’ye ulaşmak için her türlü yolu deneyecekleri’ ve ‘zarar verebileceklerini’ belirtti. 

wp-08082020159687546667f2bb17.jpg

 

İlgili Haberler