İkisi de 6'da 6

Haftanın son maçında herkes, lig’de 5 galibiyetle zirvedeki G.Saray ile 5 yenilgiyle ligin dibine yerleşen Kasımpaşa arasındaki maçın oldukça ilginç olacağını düşünüyordu.. Hatta Kasımpaşa Futbol Sorumlusu Mehmet Sidal’ın maçtan birkaç gün önce “Her iki takım da lig’de 5’te 5 yaptı. İlginç bir maç olacak” demesi herhalde yerinde bir tespitti..
Hele hele Türkiye’nin en renkli hocası Yılmaz Vural’ın Kasımpaşa’nın başında olması maçı daha da ilginç hale sokuyordu..Maçtan önce en çok sorulan bir soru da; sık sık rotasyon yapan Hollandalı hoca, acaba bu maça yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkarmıydı?
Belki de ilk kez G.Saray’ı konuk edecek olan Kasımpaşa’nın sakinleri sanırım maçtan önce hep bu düşüncelerin heyecanıyla doluydu..
Galatasaray’ın hocası maçın zor geçeceğini düşünmüş olacak ki, as kodrosuyla maça çıkarken Keita ve Hakan Balta’yı  dinlendirmiş, yeni transfer Caner’i ilk onbirde sahaya sürmüştü.. Ve maçın başında düşündüğümüz gibi gerçekten de ilginç bir maça tanık olduk. Daha maçın başında boş kaleye giden topu Ali Güneş’in uçarak bir kaleci gibi kesmesini binlerce gözden bir tek hakemlerin gözleri görmedi..Hareket penaltı ve kırmızı kart olmalıydı. Maçın hakemi dün gece bu kararı ile uzun bir süre sahalardan uzak kalmayı kabul ettti. Ve maç öncesinde favori takımın bir de gol yemesi maçı gerçekten ilginç hale getirdi. G.Saray ilk yarıda beraberlik için bütün hatlarıyla rakibe saldırırken, Kasımpaşa’da gol yememek için varını yoğunu ortaya koydu.
Hollandalı hoca ikinci yarıya Nonda ve Keita değişiklikleriyle rakibin üstüne daha çok gitti. Ancak beklenen gol bir türlü gelmedi.Nonda’nın beraberlik golü karşılaşmayı biraz daha stresli hale soktu. Galatasaray dalga dalga rakibinin üstüne gidiyor, Kasımpaşa’da akınları durdurmak için elinden gelini yapıyordu. Ve maçın son dakikalarında gelen iki gol Galatasaray’ın hocası adını tarihe 6’da 6 ile yazdırırken, Kasımpaşa da 6’da 6 yaptı!

Yazarın Diğer Yazıları