“İktidar, bir avuç çapulcunun tehdidini seyrediyor”

“İktidar, bir avuç çapulcunun tehdidini seyrediyor”
MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, terör örgütünün, bulduğu her fırsatta Türkiye’yi tehdit ettiğini, hükümetin ise bu durumu sessiz kalarak kabullendiğini söyledi.

“Bir avuç çapulcuya esir oldular”

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, terör örgütünün bulduğu her fırsatta Türkiye’yi tehdit ettiğini, AKP iktidarının ise bu durumu sessiz kalarak kabullendiğini söyledi. Türkiye’nin, İmralı-Kandil ve TBMM’den bölünmekle tehdit edildiğine söyleyen Alan, “Bölücüler, her yerden Türkiye’yi tehdit ediyor. Siyasi iktidarın sesi çıkmıyor. Bu yetmezmiş gibi ayrıca da 6 bin silahlı teröristi bulunan örgütle pazarlık masasına oturuyor” dedi. Alan, ihanet sürecinde AKP’nin bölgede görev yapan güvenlik görevlilerinin de elini kolunu bağladığını vurguladı. Bölgede PKK’nın kimlik kontrolü yapıp, yol kesip, haraç aldığını anlatan Alan, bundan cesaret alan HDP’nin de TBMM’de açıkça özerlik ve genel af isteğini dillendirdiğine dikkat çekti. Alan, “İhanet sürecinde yaşananlar kabul edilemez. AKP susuyor. PKK ve Meclis’teki uzantıları siyasi iktidara her istediklerini yaptırıyor. 2015 yılı bir çok olumsuz gelişmeye gebe” diye konuştu.
Büyük oyun
ABD’nin Büyük Kürdistan Projesi’nden hâlâ vazgeçmediğini ifade eden Alan, IŞİD’in Ayn el-Arap’ı ele geçirmesinin de bu nedenle engellendiğini söyledi. Türkmenler katledilirken başta ABD olmak üzere AB ülkelerinin IŞİD’e müdahale etmemelerini eleştiren Alan, şunları söyledi: “Telafer’de o kadar Türkmen katledilirken ABD uçakları neredeydi? Ayn el-Arap’a sıra gelince hemen operasyon yaptılar. Burada amaç o bölgeyi Kürtlerden koparmamak. Eğer koparsa o zaman sözde Kürdistan hayalleri biter. Bu nedenle ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bu amaçla operasyonlar düzenleniyor. Çok büyük bir oyun var, hâlâ bu nasıl görülmüyor, hayret ediyorum. Türkiye’yi geziyorum. Konferanslarda bu gerçekleri anlatıyorum. Türkiye’deki durumu, bölgede oynanan büyük oyunu sonuna kadar anlatacağım.”