İktidar can güvenliği için teminat veremiyor

İktidar can güvenliği için teminat veremiyor
Cizre’ye girmek isteyen SP liderine, “Güvenlik istemem sorumluluk bana ait” diye tutanak imzalatıldı

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Şırnak ve Cizre ziyaretlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kamalak, cumartesi günü Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde çıkan olaylarda yaşamını yitirenlerin ailelerine gitmeden önce yetkililerin can güvenliğini sağlayamayacağını söylediğini belirtti.

Adana’da konuşan Kamalak, “Devlet, ’gitme güvenliğini sağlayamam’ dedi. ’Güvenlik istemem, buralar benim ülkemin parçası’ dedim. İmza karşılığı tutanak tutup belge vererek girebildim” dedi. Bu arada ilçedeki 93 seçmen sandığı, sokaklardaki hendekler nedeniyle başka okullara alındı. 

 

İktidar can güvenliği için teminat veremiyor

SP Genel Başkanı Kamalak, “Güvenlik istemiyorum. Sorumluluk bana aittir” diye tutanak imzaladıktan sonra Şırnak ve Cizre’ye gidebildiğini söyledi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Şırnak ve Cizre ziyaretlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kamalak, cumartesi günü Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde çıkan olaylarda yaşamını yitirenlerin ailelerine gitmeden önce yetkililerin can güvenliğini sağlayamayacağını söylediklerini belirtti. Mustafa Kamalak, “Devlet, ‘gitme güvenliğini sağlayamam’ dedi. Güvenlik istemiyorum. Buralar benim ülkemin bir parçasıdır dedim ve tutanak tutarak, imza karşılığı, belge vermek suretiyle oraya girebildim” şeklinde konuştu. İktidar sahiplerinin muhalefeti “Siz Sivas’ın doğusuna bile gidemezsiniz.” diye eleştirdiğini dile getiren Mustafa Kamalak, “Bre gafil, bre acemi tayfa; bu ülkenin güvenliğinden, bütün vatandaşlarının can, mal, ırz ve namus güvenliğinden sen sorumlu değil misin? Sen iktidara geldiğinde herhangi bir kimsenin Sivas’ın doğusuna gidememe gibi bir sorunu var mıydı?” şeklinde konuştu. “Acemi tayfa” diye itham ettiği hükümetin “Ülkenin bazı yerlerinde seçim güvenliği yoktur. Sandıklar başka yerlere taşınmalı” dediğini belirten SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Sen iktidara gelirken Türkiye’nin böyle bir sorunu var mıydı? İktidarıyla, muhalefetiyle bugünkü Meclis Türkiye’yi yönetemiyor, yönetemez de. Çünkü devlet yönetimi çoluk çocuk işi değildir. Türkiye’nin yeni bir adrese ihtiyacı vardır. Bu adres, tertemiz geçmişi ve kadroları ile Saadet Partisi’dir. Bunun için 1 Kasım seçimleri çok önemli bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

Savrulan iktidar

AKP iktidarının “Yanılan adam, savrulan iktidar” noktasına geldiğini vurgulayan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, şunları söyledi: “Sürekli yanılıyorlar. 17 Aralık operasyonlarına kadar en büyük cemaatçiydi. 12 yıl ‘beraber yürümüşlerdi, beraber ıslanmışlardı, yağmurda’ 12 yıl sonra sonra, ‘Pardon, safmışız, yanılmışız’dediler. Milli orduya kumpas kurulmuş’ dediler, en büyük cemaat düşmanı oldular. ‘Esad’a kardeşim’ dediler. Sonra çıkıp, ‘Yanıldık’ dediler ‘En büyük Esad düşmanı’ oldular. Ergenekon, Balyoz operasyonları başladı. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanını bile ‘terörist’ diye ömür boyu hapisle yargıladılar. Sonra çıkıp yine ‘Pardon, yanıldık’ dediler. ‘Çözüm süreci’ dediler, ‘Oslo’da masalar’ kurdular, ‘Dolmabahçe mutabakat’ metinleri imzaladılar. Sonra ‘yanıldık’ dediler. Şimdi hepinize soruyorum: Yanılan adamları mı istiyorsunuz yoksa savrulan adamları mı?” Milletin ülkeyi dinine yasak koyanlara bırakmadığı gibi dininin içini boşaltanlara da bırakmayacağını aktaran SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Millet bu ülkeyi koltuğu kapmak için sokakları karıştıranlara bırakmadığı gibi, koltuğu kaptırmamak için insanları birbirine düşürenlere de bırakmayacaktır” şeklinde konuştu.