İktidar medyası yazdı: Sinan Oğan'ın Merkez Bankası'na ne kadar borcu var

İktidar medyası yazdı: Sinan Oğan'ın Merkez Bankası'na ne kadar borcu var
Yüksek Seçim Kurulu, Genel seçimlerde adayların bağış hesaplarını denetledi. Alınan karar sonrası, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan’ın Merkez Bankası’na borcu olduğu tespit edildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs’taki Genel seçimlerin ikinci tur oylamasında adayların aldığı bağış ve yardımlar ile yaptığı harcamalara ilişkin seçim hesaplarını inceleyerek, uygunsuz görülen bağışların Hazineye devredilmesi kararını verdi.

Türkiye Gazetesi’nden Emrah Özcan’ın haberine göre, alınan kararda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı bağış ve yardımlardan 1 milyon 239 bin 179 TL, 200 avro ve 3 bin 400 ABD Doları, uygunsuz bulunarak Hazineye aktarılması öngörüldü. YSK, gerekçe olarak ise Kılıçdaroğlu’na Türk vatandaşlığından çıkarılan 52 kişi, Türk vatandaşı olmayan 3 kişi ve 30 tüzel kişinin yardım ve bağış yapmasını gösterdi.

ERDOĞAN'IN 68 BİN 769 LİRA BAĞIŞI DA DEVREDİLECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı döneminde aldığı bağış ve yardımlarla ilgili olarak ise yapılan incelemelerde, 68 bin 769 liranın hazineye geçmesi kararlaştırıldı. Karara göre, yardım miktarının, ölü olan iki kişi adına ve Türk vatandaşlığından çıkarılan bir kişi tarafından yapılması gerekçe gösterildi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin ise 60 bin 55 liralık bağışının Hazineye devrine karar verildi.

SİNAN OĞAN'IN HAZİNEYE DEVRETMESİ GEREKEN TUTAR BELLİ OLDU

ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın Hazineye devretmesi gereken tutarın 89 bin TL olduğu, seçim hesaplarında bulunan toplam meblağın ise 61 bin TL olduğu belirtilerek, eksik kalan 27 bin TL’nin adayın temsilcisi tarafından Merkez Bankası’na yatırılmasına karar verildi.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar