İktidarın Libya tezkeresine, Barış Pınarı tepkisi...

İktidarın Libya tezkeresine, Barış Pınarı tepkisi...
Barış Pınarı Harekatı'nın ABD ve Rusya ile yapılan görüşmelere takıldığını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "Barış Pınarı Harekatını yapamıyorsunuz Libya’ya asker göndermek istiyorsunuz. Korkarım Libya’ya asker gönderme de aynı sebeplerle yarım kalacak" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Keçiören İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Barış Pınarı harekatını hatırlatarak, Libya Tezkeresini eleştirdi.

"Dış politikada herkesle kavgalıyız, kimse yok yanımızda. Libya Tezkeresi geçti. 3 ay önce de TBMM bir tezkereyi daha oyladı, kabul etti. Suriye’ye Barış Pınarı Harekatı için asker yollamıştık. Peki Barış Pınarı Harekatı amacına ulaştı mı?" diyerek, ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatların ardından harekatın durdurulmasını hatırlatan Kuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Dedikleri şekilde bir güvenli bölge oluşturabildiler mi? 30’a 480 km de YPG’yi yok edebildiler mi? Buradaki Suriyelileri o bölgeye götürebildiler mi? Yok durdu. Neden; Bu harekatın karşısında bir Birleşmiş Milletler kararı da yoktu hukuki güç de yoktu asker de yoktu. Çünkü bu harekatı, birisinin, bir ailenin mal varlığına el konulma tehdidi durdurabildi. Libya için aynı şey geçerli olmayacak mı? Böyle bir ortamdayız inanabiliyor musunuz?  Siz Barış Pınarı Harekatını yapamıyorsunuz Libya’ya asker gönderme tezkeresi istiyorsunuz. Korkarım Libya’ya asker gönderme de aynı sebeplerle yarım kalacak."