İktidarın tükenmişliği

Seçime bir haftadan az kaldı. Türkiye'nin içinde bulunduğu manzara haber başlıklarına şöyle yansıyor:

1. "AjansPress'in Et ve Süt Kurumu Sektör Raporu'ndan derlediği bilgilere göre, 2017 yılındaki büyükbaş hayvan ithalatı bir önceki yıla göre, yüzde 91, küçükbaş hayvan ithalatı ise yüzde 4 bin 581 artış gösterdi. Kilogram bazında toplam canlı hayvan ithalatının ise yüzde 98 arttığı gözlendi.."

Söyler misiniz? Bu gerçek kimin eseri?

                İktidarın.

Peki, buna rağmen siz sandığa birkaç gün kalmasına rağmen, hayvancılıkla ilgili iyileştirme amaçlı bir açıklama duydunuz mu?

Hayır!

Bunun yerine ne vaat ediyorlar?

İstanbul'a yeni bir havaalanının bitirilmesi.

Başka?

Yine İstanbul'a ikinci bir kanal.

İstanbul'u anladık. Türkiye'nin geneline, halkın geri kalanına ne vaat ediyorlar?

Kıraathane.

Bu kadar mı?

Evet bu kadar..

                Burada azıcık soluklanalım.

İşsizliğe gelelim.

TÜİK daha yeni açıkladı.

2- "15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 3.7 puanlık azalışla yüzde 17.7'ye geriledi. İşsizlik oranı, 15-64 yaş grubunda da 1.7 puan azalarak yüzde 10.3 olarak gerçekleşti.." dedi.

Peki, buna rağmen siz sandığa birkaç gün kalmasına rağmen, işsizlikle ilgili iyileştirme amaçlı esaslı bir AKP projesi duydunuz mu?

Hayır!

Demek ki iktidar bunu önemsemiyor.

Kim önemsiyor?..

Millet İttifakı'nın tüm ortakları. Hepsinin meydanlarda halka verdikleri sözler var. İşsizliği Türkiye'nin gelişmesinin önünde tek engel olarak görüyorlar.

Ekonomiye bakalım.

3- "Merkezi yönetim bütçesi, Ocak-Mayıs döneminde 20.5 milyar lira açık verdi. Ocak-Mayıs döneminde faiz giderlerinin yüzde 22.2 artarak 31 milyar 417 milyon liraya ulaşması dikkat çekti. Bu yıl beş aylık personel gideri 81 milyar 948 milyon liraya ulaştı..."

Manzara kısaca bu..

Peki, ekonominin bu durumuna karşı, "Yaparsa AK-Parti yapar" deyip, asıl yaptıklarını başkası yapmış gibi davranan iktidar sahiplerinin hepimize açıkladığı bir düzeltme programı var mı?

O da yok..

                Gelelim Türkiye'nin en stratejik tarım ürünü olan fındığa.

                4- Türkiye'nin dünya üretiminin yüzde 70'ini karşıladığı fındık. Hükümet, fındıkta kontrolün yabancı sermayenin eline geçmesine ses çıkarmadı..

                Fındığın yabancı sermayenin eline geçmesine sesiz kalan hükümet nasıl millî oluyor da, "fındığı yabancılara bırakmayacağım" diyen Akşener gayrimillî oluyor?

Elbette hayır..

                Böyle bir manzaranın adına iktidarın tükenmişliği denir.

Yazarın Diğer Yazıları