İl Hıfzıssıhha Meclisi'den kritik karar. Testi pozitif çıkan herkes oraya yerleştirilecek

İl Hıfzıssıhha Meclisi'den kritik karar. Testi pozitif çıkan herkes oraya yerleştirilecek
Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı il bazında korona virüs vaka sayısındaki artış oranlarını gösteren haritada 100 binde 134,90 oranla vaka seyri yüksek iller arasında bulunan Osmaniye'de yeni tedbirler alındı. Bulaşın önlenmesi ve halk sağlığının koruması amacıyla testi pozitif çıkan ve hastane yatışı bulunmayan vatandaşlar, karantina sürelerinin ilk 7 gününde devlet yurtlarında geçirecek.

Osmaniye''de İl Hıfzıssıhha Meclisi, ülke geneline göre ildeki vaka oranının yüksek seyri ve vakaların çoğunluğunun aile içi bulaş kaynaklı olması sebebiyle korona virüs test sonucu pozitif olarak tespit edilen ve hastane yatış endikasyonu olmayan kişilerin karantina sürecinin ilk 7 gününü KYK yurtlarında geçirmelerinin sağlanmasına karar verdi.

Bu kapsamda alınan kararın uygulamasında herhangi bir aksaklığın meydana gelmemesi amacıyla, belirtilen tedbirlere uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanunu ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre ilgili kanunlar uyarınca işlem yapılacak.