İlahiyatçı Cemil Kılıç’tan Ali Erbaş’a tepki! 'Keşke Allah’tan korksaydınız'

İlahiyatçı Cemil Kılıç’tan Ali Erbaş’a tepki! 'Keşke Allah’tan korksaydınız'
13 milyar bütçesi olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 'korkumuzdan yeni araba alamıyoruz.11 yıllık arabaya biniyoruz' açıklamasına İlahiyatçı Cemil Kılıç "Keşke tepkilerden çekinmek yerine Allah'tan korksaydınız" diyerek seslendi. İşte ayrıntılar...

2021 için 13 milyar lira bütçe ayrılan Diyanet''ten, “Kurum bütçesinin her yıl yaklaşık yüzde 96-97’si personel giderlerinden oluşmakta, yüzde 3-4’ü ile hizmetler icra edilmektedir. Yurt içi ve yurt dışında geniş bir coğrafyada yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki cari giderler ve yatırım ödeneğinin artırılması gerekmektedir” diyerek ek para da istemesinin ardından gelen yeni açıklama tepki çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş''ın "6 sene önce Diyanet’e yeni bir araba verilmişti. Mehmet Görmez Hoca Başkan iken. Hocayı çok rahatsız ettikleri için çok üzüldü ve cumhurbaşkanlığına geri gönderdi. Eski arabaya binmeye devam etti. O arabaya şu anda ben biniyorum. 11 yaşında. Geçenlerde bozuldu yolda kaldık, koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuza yeni araba alamıyoruz" şeklindeki ifadesi yeni tepkilere neden oldu. 

Tepkilerden biri de, ilahiyatçı Cemil Kılıç''tan geldi. 

Kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan Kılıç, "Diyanet başkanı, tepkilerden çekindikleri için yeni makam arabası alamadıklarını, önceki başkanın arabasını kullandıklarını söylemiş. Keşke tepkilerden çekinmek yerine Allah''tan korksaydınız. La havle vela kuvvete illa billah..." dedi.

İlgili Haberler