İlber Ortaylı Yeni Akit’i çıldırttı. İktidara Atatürk eleştirisi yapmıştı

İlber Ortaylı Yeni Akit’i çıldırttı. İktidara Atatürk eleştirisi yapmıştı
Yeni Akit gazetesi, tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın iktidara Atatürk konusunda yönelttiği eleştirileri hedef aldı. Haberde Ortaylı'ya ilişkin 'her konuda ahkam kesmeyi alışkanlık haline getirdiği' ifadeleri kullandı.

İktidara yakınlığıyla bilinen ve ''Hakk’a hizmet halka hizmettir'' sloganıyla yayın hayatını sürdüren Yeni Akit gazetesi, bu kez tarihçi - yazar İlber Ortaylı''yı hedef aldı.

''Asıl sen kendini ne zannediyorsun be adam?'' başlıklı haberde gazete, Ortaylı''nın AKP için kullandığı "Kalkınmış bir ülkede rey alıp kriz döneminde geldiler, kendilerini ne zannediyorlar?" ifadesini eleştirdi.

"Tarihçi olmasına rağmen her konuda ahkam kesmeyi alışkanlık haline getiren İlber Ortaylı, yaptığı son siyasi çıkışla bir kez daha tepkilerin odağına yerleşti" ifadelerine yer verilen haber, şöyle devam etti:

"AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye''nin zaten kalkınmış bir ülke olduğunu savunarak kargaları bile güldüren Ortaylı, ''Kalkınmış bir ülkede rey alıp kriz döneminde geldiler, kendilerini ne zannediyorlar'' hezeyanlarını sayıklamaktan çekinmedi."

İlgili Haberler