İlber Ortaylı'dan Atatürk düşmanlarına çok sert cevap!

İlber Ortaylı'dan Atatürk düşmanlarına çok sert cevap!
İlber Ortaylı, Atatürk'e hakaret eden sözde tarihçi ve sözde din adamlarına çok sert tepki gösterdi.

Sözde tarihçi Mustafa Armağan, özel bir televizyon programında yayımlanan ‘Derin Tarih' isimli programda, Mustafa Kemal Atatürk'ün, manevi kızı Afet İnan ile ilişkisinin olduğunu ima etmişti. Armağan’ın sözlerine büyük tepki yağdı.

Tarihçi İlber Ortaylı, Armağan’a çok sert sözlerle yanıt verdi. Ortaylı şunları söyledi:

“Mustafa Armağan, kendi etnik kökeni yüzünden etnik milliyetçilik yapıyor. Normal bir adam Kazım Karabekir'le Mustafa Kemal'i ne diye düşman gibi gösterir. Ne derdin var İstiklâl Harbi komutanlarıyla. Rahat bırakın İstiklâl Harbi komutanlarını.

“CAHİL ADAMLAR, NE BİLİRLER TARİHİ”

Kimse bunlara bir şey demiyor. Mahallenin delisi gibi ben çıkıp söylüyorum.

Herif kendine göre tarihi çarpıtıyor. Bunlar cahil adamlar, ne bilirler tarihi. Bir şey bildikleri yok. Ne okuyacak ne bilecek. Allah'ın hödüğü suratına baksan halde turp sattırmazsın.

Hepinizi ananız babanız üniversitelerde okutmuş. Dünya tarihini okuyacak kapasiteniz var. Birinci Dünya Harbi’nden sonraki İtalya'yı, Fransa'yı, Balkanları okuyacak kaynaklarınız var. Bunlara cevap da verilir ama böyle şey olur mu?”

“AFET İNAN’I TANIDIM DÜNYA TATLISI BİR HOCAYDI”

“Afet İnan'a çok ayıp edildi. Afet Hanım hem benim hocamdı hem de çocukları arkadaşım olduğu için gider gelirdik. Ben dünyada bu kadar terbiyeli, seviyeli, mütevazi, herşeyi gayet güzel anlatan şekerler şekeri bir hoca görmedim. Üniversitedeki çok insandan daha cesurdur. Gadre uğrayan insanları kendi kürsüsüne alır korur. Kaç tane böyle isim var. Şerafettin Turan (Atatürk’ün Türk Dil Kurumu’nun son başkanı) bunlardan biri.

Çok şeker bir kadıncağızdı, Allah rahmet eylesin. Her bakımdan mükemmeldi. Bir kere kadın yaşlanmasını bilen nadir Türk kadınlarındandı. Aynı şekilde Sabiha Gökçen de öyleydi.

O DÖNEMİN SUBAYLARI GEÇ EVLENİRDİ

Bu adamlar zamanında kadınlarla iyi ilişkiler kursaydı, böyle olmazlardı.

Birinci Cihan Harbi’nin subayları bunlar. Hepsi çok geç evlenir. O devirde dünyanın her yanında erkekler 25'inden evvel evlenirdi. Bunun dışında kalan tek insanlar subay sınıfıydı. Rusya, Avusturya-Macaristan ve Osmanlı'nın ordusunun zabitleri… Bunların hepsi aynı tornadan çıkmış gibidir. Eğitimleri, kültürleri, yeme içmeleri birbirlerine çok benzer. Bu sözleri söyleyenler ne bilirler.

HANGİ ÜNİVERSİTENİN AKLINA GELİR MUSTAFA ARMAĞAN’I ÇAĞIRMAK

Dünyada hangi üniversitenin hangi fakültenin aklına gelir Mustafa Armağan'ı tarih konuşturmak için oraya çağırmak. Böyle birşey yok. Harvard'da bir günde yüzlerce seminer olur. Tarih fakültelerinde, fizik fakültelerinde olur, her şey olur ama hepsinde bir kalite olur. Hepsi aynı ayarda değildir ama bir mantığı vardır çağırmalarının. Burada yok. Onu kim niye çağırıyor?

ZÜBEYDE HANIM’A TERBİYESİZLİK YAPAN HAYVANDIR

(Nur Cemaati'nin ‘Okuyucular' kolu hocalarından olduğu belirtilen Hasan Akar'ın Atatürk'e ve annesi Zübeyde Hanım için söylediği sözler üzerine)

Bu Nurcuları efendi bilirdim. Okumuyorlar ‘okuyucu' adını almışlar. Çok büyük terbiyesizlik. Zübeyde Hanım'a bunları diyen hayvandır.”

İlgili Haberler