İletişimde dev adım: TÜRKSAT 4A uzayda

İletişimde dev adım: TÜRKSAT 4A uzayda
İnternete sansür uygulamasıyla ilgili kanun Çankaya Köşkü'nde beklerken, Türkiye'de özellikle internet alanında büyük değişime yol açacak TÜRKSAT 4A uydusu, dün gece Türkiye saati ile 23.09'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden başarılı bir şekilde u

Yasa köşkte, uydu gökyüzünde

İnternete sansür uygulamasıyla ilgili kanun Çankaya Köşkü'nde beklerken, Türkiye'de özellikle internet alanında büyük değişime yol açacak TÜRKSAT 4A uydusu, dün gece Türkiye saati ile 23.09'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden başarılı bir şekilde uzaya fırlatıldı. TÜRKSAT 4A uydusunun ardından TÜRKSAT 4B uydusu da bu yılın ikinci yarısında fırlatılacak. Her iki uydu Türkiye'nin haberleşme kapasitesini 3 kat artıracak, internete erişimi de kolaylaşacak.

Afrika da kapsama alanında

TÜRKSAT 4A'nın kapsama alanında, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Afrika yer alacak. Yaklaşık 5 ton ağırlığa ve 1750 MHz bant genişliğine sahip olan uydu, Türk ve Japon mühendisleri tarafından ortaklaşa üretildi. TÜRKSAT 4A uydusunun yeni bir teknoloji olan ''Ka Bant'' frekansı sayesinde Türk televizyon ve radyo kanallarının yayınları, Avrupa ve Asya'nın ardından Afrika'yı da kuşatacak. TÜRKSAT 5A ve TÜRKSAT 6A için çalışmalar sürüyor.