İlhan Cihaner: "Darbe Komisyonu'nun başkanı da AKP’lisi de eski FETÖ üyesi"

İlhan Cihaner: "Darbe Komisyonu'nun başkanı da AKP’lisi de eski FETÖ üyesi"
Ergenekon davasında tutuklanan eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nu değerlendirdi. Cihaner, "Bu komisyondan bir şey çıkmayacağı baştan belli" dedi.

Milliyet Gazetesi'nden Melih Aşık'ın 'Komisyonun misyonu!' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

15 Temmuz darbe girişimini araştıracak komisyonun ekim ayında dinleyeceği 50 dolayında isim belli oldu. O isimler arasında eski Genelkurmay Başkanları, eski MİT Müsteşarı var ama darbe girişimini bire bir yaşamış kişiler yok. Örneğin MİT Müsteşarı Hakan Fidan darbeyi neden Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na haber vermedi, Genelkurmay Başkanı uçakların kalkışını yasaklarken neden kuvvet komutanlarını Ankara’ya çağırmadı? Bu sorular muhataplarına sorulmalıydı ama onlar komisyonu davet edilmedi. Eski savcı İlhan Cihaner’e listeyi sorduk:

- Şu ana kadar açıklanan davetli listesine ne diyorsunuz?

- Sağlıklı bulmuyorum. En başta Komisyon Başkanı Reşat Petek, geçmişte FETÖ ile bağlantısı olan bir isim. AKP’li Komisyon üyesi Hüseyin Kocabıyık ha keza. Bunlar, kendilerinin ve partilerinin geçmişteki FETÖ bağlantılarını ortaya dökebilecek isimleri komisyona çağırırlar mı?

- Diğer isimlere ne diyorsunuz?

- Eski milletvekilimiz Birgül Ayman Güler’i, bir tarihte ‘Fetullahçılar CHP’ye oy verdi’ dediği gerekçesiyle çağırıyorsunuz ama aynı FETÖ için ‘Biz aynı hedefe farklı kulvarlardan yürüyen iki ayrı hareketiz’ diyen Yalçın Akdoğan’ı... FETÖ’nün yargıda en yoğun şekilde örgütlendiği dönemlerin Adalet bakanları Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin, Sadullah Ergin’i çağırmıyorsunuz. Bu komisyondan bir şey çıkmayacağı baştan belli gibi.