İlk kez bir ölüden korona bulaştığı tespit edildi

İlk kez bir ölüden korona bulaştığı tespit edildi
Korona virüs dünyada can alaya devam ederken salgın ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Tayland'da virüsün salgın nedeniyle hayatını kaybettiği bilinen bir kişiden adli tıp uzmanına bulaştığı tespit edildi.

Korona virüs nedeniyle dünya genelinde enfekte olan kişi sayısı 2 milyona yaklaştı. Salgın nedeniyle küresel can kaybı ise 120 bine yaklaştı.

Tayland’dan gelen bir haber ise ölen bir kişiden bir başkasına korona virüs bulaşabildiğini ortaya çıkardı. BuzzFeed’de yer alan habere göre, korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden bir insandan adli tıp uzmanına korona virüs bulaştı.

Tayland’da yaşanan bu olay, ölü bir insandan kaynaklanan ilk korona virüs vakası olarak kayıtlara geçti. Ebola, ölü bedenlerden bulaştığı bilinen virüslerden biriydi. COVID-19 olarak da bilinen yeni tip korona virüsün ölü bir bedende ne kadar süre aktif kaldığı ise tam olarak belirlenebilmiş değil.

Haberde görüşlerine yer verilen patoloji profesörü olan Angelique Corthals, sadece sağlık çalışanlarının değil, morg teknisyenlerinin ve cenazeler ile ilgilenen kişilerin de korunması gerektiğini belirtti.