Akşener, iktidarın BOTAŞ’ı satıp borcunu da millete ödetme planını açıkladı. İlk Yeniçağ gündeme getirmişti

Akşener, iktidarın BOTAŞ’ı satıp borcunu da millete ödetme planını açıkladı. İlk Yeniçağ gündeme getirmişti
İlk olarak Yeniçağ’ın gündeme getirdiği iktidarın BOTAŞ’ı satma planı ile ilgili İYİ Parti lideri Meral Akşener yeni detayları açıkladı. Akşener, BOTAŞ üzerinden millete tezgah kurulduğunu ifade etti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri olan BOTAŞ hakkında gündeme oturacak açıklamalarda bulundu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehlikeli bir işe kalkarak Türkiye Petrolleri’ni ve BOTAŞ’ı küresel sermayeye, göz göre göre, peşkeş çekmeye kalktığını belirtti.

“TEZGAHA BAKAR MISINIZ?”

Akşener, iktidarın BOTAŞ planını şu sözlerle açıkladı;

"Sayın Erdoğan, BOTAŞ’ı, Ticari, International ve Altyapı olarak, üç ayrı şirkete bölüp; Ticari AŞ ve International AŞ’nin hisselerini, aynı Türk Telekom özelleştirmesinde olduğu gibi, yaranmak istediği yabancı sermayeye, satmak istiyor.

Altyapı AŞ’yi de; BOTAŞ’ın tüm borçlarını üstlenen, bir kamu kuruluşu hâline getirip, bunun maliyetini de, milletimize yıkmak istiyor. Tezgaha bakar mısınız?"

Yeniçağ’da 30 Eylül tarihli özel haberde ise, Varlık Fonu’nda yer alan son milli varlıklardan biri olan BOTAŞ hakkında ‘satılacak’ iddiası ile ilgili üst düzey yetkililerin dikkat çeken bilgileri aktarılmıştı.

İlgili Haberler