İlkeli, namuslu ve dürüst sahtekarlık!

“Minareyi çalan kılıfını hazırlar” diye boşuna söylememişler... Anlaşılan MHP Genel Merkezi’nin işgalcileri kılıfı Şubat ayında hazırlamış. Koray Aydın’ın o tarihlerde delege ile yakın temas içinde olmasından huylandıkları için kendilerince bir tedbir almışlar. Şubat ayında yaptıkları toplantı sonrasında partinin resmi Karar Defteri’nde “kara günler” için bir boş sayfa bırakılmış. Şimdi, Olağanüstü Kongre toplanması talebiyle imza veren delegeleri tehdit ve baskı ile Şubat ayında istifa etmiş gibi belge imzalamaya zorlamalarının sebebi hikmeti bu...
Bundan sonra yapılacak olan; eğer başarabilirlerse zorbalık, tehdit ve baskı ile elinden Şubat ayında istifa ettiğine dair belge alabildikleri imzacı delegelerin isimlerini  resmi Karar Defteri’nde “kara günler” için boş bırakılmış sayfaya işleyip Koray Aydın ile arkadaşlarının Olağanüstü Kongre talebini engellemek...
Ey kendini dünyanın en kurnazı sanan Genel Merkez işgalcileri;
Bu yapmaya kalkıştığınız iş, doğrudan doğruya suçtur ve bunun adı düpedüz sahtekarlıktır...
Sayın Dr. Devlet Bahçeli;
Siz ki her fırsatta  “İlkeli, dürüst, namuslu” olmaktan söz eden bir kişi olarak böyle bir sahtekarlık yapmayı veya yaptırmayı kendinize nasıl yakıştırıyorsunuz?
Bu girişiminizle; elinden Şubat ayında istifa ettiğine dair belge aldığınız delegeleri de, “delege olmadığı halde Olağanüstü Kongre talep eden sahtekar bir kişi” konumuna düşürüp zorda kalmasına yol açmıyor musunuz? Onları da bu sahtekarlığa ortak etmeye vicdanınız nasıl el veriyor?
Yine yanlış yapıyorsunuz... Siz çaldığınız minareye istediğiniz kadar kılıf hazırlayın; unutmayın ki, “Yanlış hesap Bağdat’tan döner...” Hiç şüpheniz olmasın bu defa da öyle olacaktır..

* * *

Gelelim bundan sonrasına...
MHP Genel merkez işgalcilerinin her türlü ayak oyunu Olağanüstü Kongre toplanmasına engel olamayacak, bu kongre toplanacaktır. Hesap kitap ortadadır: MHP’nin 1170 delegesi var. Bunlardan Olağanüstü Kongre talebiyle imza veren 255 delegenin Genel Başkan seçiminde kayıtsız şartsız Koray Aydın’ı destekleyeceği açık. Genel Başkan adayları geriye kalan 915 oy için yarışacak. Genel Başkan olmak için 585 oy yeterli. 915 oyun kabaca üçte birini aldığı takdirde Koray Aydın MHP’nin yeni Genel Başkanı olur. Devlet Bahçeli’nin Genel Başkanlığı ise ancak bu 915 oyun üçte ikisini alabilmesi halinde mümkün görülüyor.

* * *

Bu hesaplar, bugün için elde olan verilerin şekillendirdiği böyle bir tabloyu ortaya çıkarıyor. Koray Aydın’ın yakın çevresinden ulaşan bilgilere göre, Olağanüstü Kongre talebiyle imza vermemiş pek çok delege de Genel Başkanlık seçiminde Aydın’ı destekleyeceğini duyurmuş durumda. Bunların büyük bir kısmı Olağanüstü Kongre için imza toplama aşamasında kendilerine ulaşılmadığını belirtip, “Kongre çağrısı için imzamız nasip olmadı ama Genel Başkanlık seçiminde oyumuz Koray Aydın’a” beyanında bulunmakta.

* * *

Koray Aydın ve arkadaşlarının başlattığı girişimle MHP Olağanüstü Kongre sürecinde hızla ilerlerken, partide Genel Başkan değişikliğinin kaçınılmaz olduğu fikri de her geçen gün kuvvet kazanıyor. Kulislerdeki ağırlıklı tahminler  Koray Aydın’ın 900 civarında oy alarak Genel Başkan seçileceği yönünde. Gün geçtikçe daha fazla destek bulan Olağanüstü Kongre sürecinde gelinen noktaya bakılacak olursa MHP’de Devlet Bahçeli devrinin kapanacağı günler çok yakında...

Yazarın Diğer Yazıları