İlker Başbuğ: 2002-2010 arasında MİT'ten bize hiçbir isim gelmedi

İlker Başbuğ: 2002-2010 arasında MİT'ten bize hiçbir isim gelmedi
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, FETÖ'nün TSK'ya nasıl yerleştiği konusunda MİT'i işaret etti. Başbuğ ayrıca, 2009 yılında kozmik odaya girilmesiyle ilgili olarak "Başbakan kozmik odaya girilmesinin uygun olacağını söyledi" dedi.

İlker Başbuğ canlı yayında Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlarken önemli tespitler yaptı.

15 Temmuz özel yayınında çarpıcı açıklamalarda bulunan Başbuğ'un, kendisine yönelik tutuklamanın FETÖ'nün ilk ciddi meydan okuması olduğunu, hemen ardından MİT tırları vb olayların geldiğini söyledi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya'nın "Nasıl oluyorda TSK'ya bu kadar FETÖ'cü sızabiliyor" sorusuna yanıt veren Başbuğ, MİT'i işaret etti.

Karargahta askerin, sivil hayatta ise MİT'in sorumlu olduğunu belirten Başbuğ, "2002-2010 yılları arasında MİT'ten bize tek bir bilgi gelmemiştir" iddiasında bulundu.

MİT'in, TSK'nın içine sızmaya çalışan FETÖ'cülerle ilgili bilgi vermeme nedenlerinin temellerini 28 Şubat'a dayandıran Başbuğ, "TSK MİT'ten çekildikten sonra durumlar değişti" ifadelerini kullandı.

"15 TEMMUZ'UN SENARYO OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Başbuğ, 15 Temmuz’un bir askeri darbe olmadığını, FETÖ’nün silahlı darbesi olduğunu vurguladı ve darbe girişiminin bir senaryo olmadığını düşündüğünü ifade etti.

TSK'nın darbe gecesindeki başarısına da dikkat çeken Başbuğ, “Bunu TBMM 15 Temmuz’u araştırma komisyonunda da söyledim, burada da ifade edeyim; 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olamamasının en önemli nedeni Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesinin bu darbeye karşı direnmesidir. Aksi olsaydı ne olurdu diye düşünmek bile istemiyorum. Allah korusun” dedi.